Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λειτουργία καταστημάτων σε τουριστικές ζώνες όποιες Κυριακές επιθυμούν ζήτησε η ΕΣΕΕ

Η θέσπιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης προτάθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη από εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, μικρών και μεγάλων, όποιες Κυριακές το επιθυμούν, σε τουριστικούς, θερινούς και χειμερινούς προορισμούς, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Δευτέρα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, θα ήταν σοβαρό πλήγμα για το εμπόριο εάν τα καταστήματα ανοίξουν 52 Κυριακές, και όχι έξι, όπως επιθυμεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τις αντιλήψεις και τη γνώμη των εγχώριων αλλά και των ξένων τουριστών για τη λειτουργία και τις παροχές των εμπορικών καταστημάτων επιδιώκει να καταγράψει για πρώτη φορά έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Στόχος της μελέτης είναι να εντοπιστούν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των τουριστικών αγορών, να αναδειχθεί η καταναλωτική συμπεριφορά των τουριστών και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο