Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφώνησαν για ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία - Αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές - Οι δηλώσεις των Αρχηγών των κομμάτων

Κατ΄αρχήν συμφωνία για κυβερνητική επανεκκίνηση - Αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές - Έρχεται ανασχηματισμός


Νέα σύσκεψη την Τετάρτη - Πρόταση 9 σημείων από Σαμαρά - Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ, επικαιροποίηση προγραμματικής συμφωνίας .


---
Πριν την σύσκεψη

Πρόταση Σαμαρά για ΕΡΤ και ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Πρόταση εννέα σημείων για την επόμενη ημέρα της ΕΡΤ, για ανασχηματισμό της κυβέρνησης καθώς και για τη νέα προγραμματική συμφωνία κατέθεσε στους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη ο πρωθυπουργός κατά την κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς πρότεινε τα εξής:
- Προσωρινό πρόγραμμα στην ΕΡΤ το συντομότερο δυνατό.
- Συγκρότηση διοικούσας διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την προσωρινή λειτουργία του σταθμού και τις προσλήψεις προσωπικού.
- Ορισμός αρμόδιου υφυπουργού αποκλειστικά για την ΕΡΤ, που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε κόμμα, με υπεύθυνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου.
- Διορισμό συμβούλου, πιθανόν από το BBC, που θα αναλάβει τη συγκρότηση και τη λειτουργία του νέου τηλεοπτικού σταθμού.
- Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούν να απορροφηθούν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ με μόρια.
- Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης.
- Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά στις 28 Ιουνίου.
- Δημιουργία συντονιστικού για την καλύτερη λειτουργία και συνεννόηση μεταξύ των τριών.
- Αναβάπτιση σχέσεων των τριών εταίρων «ώστε η χώρα να μην παραδοθεί στο λαϊκισμό, να μην πληγεί ο τουρισμός και να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ».
---

Μετά της σύσκεψη

Βενιζέλος: Η τρικομματική δεν πρέπει να λειτουργεί ως κυβέρνηση ΝΔ

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ αναδείχθηκε το «βασικό πρόβλημα», της «προγραμματικής βάσης της κυβερνητικής συνεργασίας» και οι «κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία» της τρικομματικής, η οποία βασίζεται στην «θεσμική ισοτιμία των κομμάτων».

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ αναδείχθηκε το «βασικό πρόβλημα», που είναι η «προγραμματική βάση της κυβερνητικής συνεργασίας» και οι «κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία» της τρικομματικής, η οποία βασίζεται στην «θεσμική ισοτιμία των κομμάτων».

Ειδικά για το ζήτημα της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «φάνηκε επιτέλους να αποδέχεται αυτά που έχουμε πει», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα ή το δικαίωμα να αναστείλει την λειτουργία του Συντάγματος [...] κανείς δεν μπορεί να διακόψει τις εκπομπές και να μαυρίσει την οθόνη».

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η Ιπποκράτους είναι υπέρ της «ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», τονίζοντας όμως πως αυτό πρέπει να γίνει βάσει ενός σχεδίου που «να είναι ψηφισμένο από την Βουλή» με ένα «νέο σχέδιο λειτουργίας» που θα είναι επίσης εγκεκριμένο από το κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος δε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν ακυρώνει μεν το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά προβλέπει την επαναλειτουργία της, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η απόφαση του ΣτΕ «επιτάσσει η ΕΡΤ να ανοίξει».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στις ανάγκες της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη,. Πρώτον «επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας», δεύτερον ανασχηματισμού, και τρίτον διαμόρφωσης «ενός ουσιαστικού σχήματος συντονισμού για την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνουν οι αρχηγοί».


---

Κουβέλης: Χωρίς καθυστέρηση να βγουν στον αέρα οι συχνότητες της ΕΡΤ


Να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί η απόφαση ΣτΕ για την ΕΡΤ και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν σχέση με συνλειτουργία των τριών κομμάτων, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τονίζοντας ότι η ίδια η απόφαση υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ.

«Αναμένουμε χωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να βγουν στο αέρα», εκτίμησε και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και να δρομολογηθούν οι αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός.

Ακόμα χαρακτήρισε μονομέρεια την κίνηση Σαμαρά να προωθήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι με αφορμή την ΕΡΤ ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των τριών κομμάτων.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ «επισπεύδουσα δύναμη», αλλά όπως είπε «άλλο οι μεταρρυθμίσεις, άλλο το μαύρο χρώμα στους δέκτες».

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη συλλειτουργία των τριών κομμάτων.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description korina | Ιουνίου 18, 2013 9:19 π.μ. | Reply
Μα καλά είχε πιστέψει κανείς ότι θα έκαναν εκλογές; Πότε θα ξαναβγούν; είστε γελοίοι κύριοι...
image description olga | Ιουνίου 18, 2013 10:51 π.μ. | Reply
Τόσος κόσμος απολύετε καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα και μένουν αυτοί και οι οικογένειες τους στον δρόμο, αλλά δεν βγήκε κανένας τους να πεί μία κουβέντα...αυτοί είναι απλά αριθμοί...μία τρίχα να ακουμπήσουν σε κανένα βολεμένο και αμέσως συκώνουν την παντιέρα τις επανάστασης...Ένοια σας κύριοι και σε λίγο καιρό θα βλέπετε την βουλή με τα κυάλια...Άντε ρε κοματόσκυλα ....χαθήτε από μπροστά μας, σας βαρέθηκε η ψυχή μας....
image description gwr9505 | Ιουνίου 18, 2013 12:31 μ.μ. | Reply
Να συμπληρώσω Όλγα πως οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν και πληρώνουν ΕΡΤ με το λογ/σμό της ΔΕΗ.
image description Ερνεστο | Ιουνίου 18, 2013 10:41 μ.μ. | Reply
Μην ανησυχείτε ο Αλέξης κ ο Ερνέστο έρχονται για να σας σώσουν!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο