Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρόικα: Βρείτε λύση στο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ

Τρόικα: Βρείτε λύση στο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ  
Τελεσίγραφο 2 εβδομάδων έδωσε η τρόικα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρει λύση στο κρίσιμο ζήτημα των χρεών του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος από την πλευρά του προανήγγειλε ρυθμίσεις στη λειτουργία του Οργανισμού το αμέσως επόμενο διάστημα ζητώντας όπως σημείωσε χαρακτηριστικά να γίνει «ξεσκόνισμα» των κοστολογήσεων στις οποίες προβαίνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα και να αλλάξει ο κανόνας παροχών προς τους ασφαλισμένους.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι υπάρχει εντονότατη και βαθιά ανησυχία για την πορεία του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ και εκ μέρους της τρόικας και εκ μέρους του υπουργείου, και ανακοίνωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα προκλητής ζήτησης εκ μέρους των παρόχων υγείας.

Σημείωσε, ωστόσο, πως το χρέος του ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να λάβει απειλητικές διαστάσεις για τη βιωσιμότητα του οργανισμού.

Όσον αφορά στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης ο υπουργός πρόβλεψε πως θα κλείσει εντός του στόχου των 2,44 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, αυτό όμως μόνο εφόσον οι φαρμακευτικές εταιρείες καλύψουν για το α’ εξάμηνο το ποσό των 80-90 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή όση ήταν η υπέρβαση των δαπανών για το φάρμακο τους πρώτους έξι μήνες.

Μετά το πέρας της συνάντησης του συνόλου της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου με αντιπροσωπεία της τρόικας, ο υπουργός Υγείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Όπως πάντα η συνεργασία μας υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη. Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ακόμη θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις,  να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013”.
 
Πηγή Capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NIKOSPETSAS | Ιουνίου 17, 2013 6:42 μ.μ. | Reply
Με απλά ελληνικά : ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τέλος. Αφού λοιπόν ΚΑΙ οι συντάξεις (σύντομα) τέλος, τότε ποιος ο λόγος να πληρώνουμε - όσοι το κάνουμε ακόμη - εισφορές στον ΟΑΕΕ ?
image description τρελοΛΟΓΙΣΤΗΣ | Ιουνίου 17, 2013 7:34 μ.μ. | Reply
Πληρωστε τις Ψυχιατρικές κλινικές τώρα καθάρματα, γιατί θα σας αμολήσουμε τους τρελούς έξω στο Υπουργειο Οικονομικων, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 7 ΜΗΝΕΣ
image description pankol | Ιουνίου 17, 2013 11:17 μ.μ. | Reply
Ποιά λύση να βρούμε βρε τρόικα???? Την έχουμε ΗΔΗ έτοιμη, δοκιμασμένη και έχει ονοματεπώνυμο!!! Σίμος Κεδίκογλου σε συνδυασμό με Γιάννη Στουρνάρα και κάνει τους Δημόσιους Οργανισμούς αόρατους (βασικά μαύρους τους κάνει αλλά τέλος πάντων)...ρωτήστε και την ΕΡΤ....γατάκια τροϊκαν(ικαν)οί...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο