Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αμετακίνητος ο Σαμαράς για «λουκέτο» στην ΕΡΤ

 «Η μοίρα της Ελλάδας έχει αλλάξει. Η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία, δεν είναι η αφορμή, ούτε και το πρόβλημα, αλλά το πρόσχημα να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, παραμένοντας αμετακίνητος στην απόφασή του για κλείσιμο της ΕΡΤ. Σημείωσε επίσης: «Δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά και μνημόνια», ενώ «δεν μπορούμε να φύγουμε αν κάποιοι πληρώνουν για όλα και κάποιοι αποφεύγουν τα πάντα». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Δεν υποστηρίζω τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά έστω κάποιες απολύσεις πρέπει να γίνουν και στο Δημόσιο. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται. Αν τώρα κάναμε πίσω, ο τόπος θα έμπλεκε σε μεγάλες περιπέτειες». Αναρωτήθηκε : «Ποιος θα πάρει το τεράστιο βάρος της διακοπής χρηματοδότησης της χώρας;».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπέγραψαν για να γίνουν 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο και σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψουν εκλογές τόνισε: «Εμείς δεν θα χρεωθούμε έκτατες εκλογές, άλλοι να προσέχουν, ενώ κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε αυτές». Συμπλήρωσε, δε, ότι το δίλημμα δεν είναι ποιος θα χρεωθεί τις πρόωρες εκλογές, αλλά ποιος το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Ο πρωθυπουργός επέμεινε στις θέσεις του για την ΕΡΤ, μίλησε πολλές φορές για «κάστρα των βολεμένων», που πρέπει να πέσουν, και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά κάποιες, έστω και συμβολικές αποχωρήσεις, πρέπει να υπάρξουν και από το Δημόσιο. Και εδώ η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά».

Επιπλέον, ανέφερε: «Προκαλούμε την αντίδραση όλων εκείνων που προτιμούν να μην αλλάξει τίποτα. Η κατάργηση της ΕΡΤ ήταν πρόσχημα. [...] «Όσοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τώρα την ΕΡΤ, θα μετανιώσουν γιατί θα αποκαλυφθούν όσα συνέβαιναν».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για «μεγάλες θεσμικές αλλαγές» που πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, και ανέφερε χαρακτηριστικά: την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, δικλείδες ασφαλείας «ώστε να μην γίνονται πρόωρες εκλογές κάθε τόσο», ενδεχόμενο λειτουργίας ενός δεύτερου νομοθετικού σώματος (Γερουσία), καθιέρωση ασυμβίβαστου βουλευτή-υπουργού, μόνιμο εκλογικό νόμο, δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ειδικό τμήμα στο ΣτΕ για γρήγορη εκδίκαση μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και επενδύσεων, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών, παραγραφή αδικημάτων υπουργών με τους ίδιους όρους με τους πολίτες και άρση της ασυλίας μόνο για συγκεκριμένες υποθέσεις, που σχετίζονται με την άσκηση  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο