Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για ανακριβή δημοσιεύματα από πολιτικό και οικονομικό τύπο, σχετικά

Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή ο Νόμος με τον οποίο εναρμονίστηκε η Ελληνική νομοθεσία με τις διατάξεις της Οδηγίας 2003/51/ΕΕ. Με αφορμή τη ψήφιση του παραπάνω νόμου υπήρξαν δημοσιεύματα στον πολιτικό και οικονομικό τύπο σύμφωνα με τα οποία τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ) καθίστανται υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή ο Νόμος με τον οποίο εναρμονίστηκε η Ελληνική νομοθεσία με τις διατάξεις της Οδηγίας 2003/51/ΕΕ.

 

Με αφορμή τη ψήφιση του παραπάνω νόμου υπήρξαν δημοσιεύματα στον πολιτικό και οικονομικό τύπο σύμφωνα με τα οποία τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ) καθίστανται υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις.

 

Τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα δεν είναι ακριβή.

 

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναφέρεται σε εναρμόνιση του Νόμου 2190/1920 με την προαναφερόμενη Οδηγία της ΕΕ και αφορά τεχνικά λογιστικά θέματα που δεν έχουν σχέση με την εφαρμογή των ΔΛΠ σε όλες και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως τα ΔΛΠ εφαρμόζονται υποχρεωτικά από επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ομίλους εισηγμένων επιχειρήσεων και προαιρετικά από όλες τις επιχειρήσεις.

 

Με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δεν επεκτείνεται η υποχρεωτική εφαρμογή των ΔΛΠ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή

 

Παναγιώτης Δ. Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος ΕΛΤΕ

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πρόεδρος Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης

Αναστάσιος Πρωτοπαππάς, πρόεδρος Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο