Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς αποφάσεις η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικα, επιφυλάξεις τριμερούς για ΦΠΑ σε εστίαση

Επί τάπητος τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της ΕΡΤ, με τους επικεφαλής της τρόικα να τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παραμένοντας ωστόσο ουδέτερη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποία αυτή θα υλοποιηθεί.

Δίχως τη λήψη οριστικών αποφάσεων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου, υπό την ηγεσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Αθήνας για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% για έξι μήνες, η τριμερής φέρεται να εκφράζει επιφυλάξεις.

Παράλληλα, εξετάσθηκε το ζήτημα φορολόγησης ακινήτων.

Επί τάπητος τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρύτερη αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα.

Η τρόικα φέρεται να τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παραμένοντας ωστόσο ουδέτερη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποία αυτή θα υλοποιηθεί.

Το ζήτημα της αναμόρφωσης του Δημοσίου είναι ένα από τα σταθερά «μέτωπα» διαβουλεύσεων με την τρόικα, και επανέρχεται την στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ανακύπτουν «τεχνικές δυσκολίες» στην εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές της εφημερίδας, το ζήτημα του Δημοσίου συνδέεται σταθερά με το ελληνικό πρόγραμμα. Η αποδέσμευση της εν λόγω δόσης είχε αρχικά εγκριθεί από το Euro Working Group.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η απόφαση για τερματισμό λειτουργίας της ΕΡΤ «σίγουρα βοήθησε» στο να δοθεί «πράσινο φως» από το Euro Working Group.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο