Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ.Αλογοσκούφης: Δεν κινδυνεύουν οι ΜμΕ από το αφορολόγητο αποθεματικό

Kανένα πρόβλημα δεν υφίσταται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναφορικά με τις ασύμβατες προς την κοινοτική νομοθεσία επιστροφές φόρου σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με βάση τον καταργηθέντα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για το αφορολόγητο αποθεματικό. Την καθησυχαστική αυτή εξέλιξη για τις MμM περιέγραψε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. ....

Kανένα πρόβλημα δεν υφίσταται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναφορικά με τις ασύμβατες προς την κοινοτική νομοθεσία επιστροφές φόρου σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με βάση τον καταργηθέντα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για το αφορολόγητο αποθεματικό. Την καθησυχαστική αυτή εξέλιξη για τις MμM περιέγραψε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευεργετήθηκαν δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα σχετικά ποσά του φόρου από τον οποίο απαλλάχθηκαν. Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το θέμα των επιστροφών από τις μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, ενώ για το όλο ζήτημα ο κ. Αλογοσκούφης επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, εννοώντας ότι δεν επεξεργάσθηκε ενδελεχώς τον νόμο προτού ψηφισθεί. Υπενθυμίζεται, ότι με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Eνωσης, με τον νόμο 3299/2004 καταργήθηκε το σχετικό αφορολόγητο.

Ο κ. Αλογοσκούφης, εμμέσως πλην σαφώς προσδιόρισε το 2007 ως έτος νέας μεταβολής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, δίνοντας τέλος σε σενάρια που αναπτύχθηκαν περί αναβολής (αναφέροντας ότι θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει επιλέξει ήδη η κυβέρνηση), ενώ απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχόμενης καταβολής του επιδόματος θέρμανσης που ανακινήθηκε από συναδέλφους του υπουργούς, επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης έχει ήδη διατυπωθεί.

΄Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο