Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σημειώσεις φορολογικού Σεμιναρίου για κατοίκους εξωτερικού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα με θέματα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού από το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημών του Τέξας και το Προξενείο της Ελλάδας στο Χιούστον, σε συνεργασία με την εταιρία χρηματοοικονομικών και φορολογικών υπηρεσιών TaxExperts.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου και τόσο ευρεία αποδοχή από τις τάξεις των Ελλήνων ομογενών. Μοναδικό ήταν επίσης το υλικό που διανεμήθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες, το οποίο αποτελείται από μία πολύ υψηλού επιπέδου ανάλυση στην Αγγλική γλώσσα, του φορολογικού πλαισίου στην Ελλάδα.
Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TaxExperts, που εξειδικεύεται σε θέματα χρηματοοικονομικά και φορολογίας, αλλά και της GoldGreece (www.goldgreece.com) που δραστηριοποιείται στο real estate, από το γραφείο του στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε εκτενή παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και αλλαγών στα φορολογικά της Ελλάδας και απάντησε σε ερωτήσεις ομογενών του Χιούστον που έδωσαν το παρών στο Martel Hall, Annunciation Greek Orthodox Cathedral.
Ο πρόξενος της Ελλάδας στο Χιούστον, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:
«Πρωτοβουλία αυτή ήταν συνέπεια της καθημερινής μας τριβής με τους εδώ ομογενείς οι οποίοι, δεδομένης της πολυπλοκότητας και των συχνών αλλαγών στην ελληνική φορολογική νομοθεσία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεών τους.
Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε χώρα μια τέτοια εκδήλωση στο Χιούστον, γεγονός που ενθουσίασε τους συμπατριώτες μας. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θερμή, οι εντυπώσεις πολύ θετικές, ενώ καθολικό ήταν το αίτημα για επανάληψη της εκδήλωσης σε ετήσια βάση».
Στην ημερίδα έγινε εκτενής αναφορά στις αλλαγές που επέφεραν στο φορολογικό πλαίσιο της χώρας οι νόμοι 3842/2010, 3943/2011, 4110/2013 & 4141/2013. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
-    Φορολογική Κατοικία: αλλαγή και ετήσια τεκμηρίωση
-    Οι Δηλώσεις των Κατοίκων Εξωτερικού
-    Οι αλλαγές στις κλίμακες, τα εισοδήματα από Ενοίκια και Τόκους
-    Η φορολογική αντιμετώπιση των Συντάξεων από και προς τις ΗΠΑ
-    Ο επαναπατρισμός Κεφαλαίων στην Ελλάδα
-    Η αγορά των Ακινήτων σήμερα
-    Η φορολόγηση των Ακινήτων
-    Δωρεές, Γονικές Παροχές και Κληρονομιές.

Η TaxΕxperts, για την ενημέρωση όλων των ομογενών, αποφάσισε να διανείμει δωρεάν το υλικό του σεμιναρίου, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description κορνηλιος | Ιουνίου 17, 2013 12:26 μ.μ. | Reply
Όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση ως κάτοικοι εξωτερικού ,θα πρέπει να καταθέσουν ταυτόχρονα και το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας;Το δελτίο τύπου του υπ.οικονομικών αναφέρει ότι την υποχρέωση αυτή έχουν όσοι υπέβαλαν φορολογική δήλωση ως κάτοικοι εξωτερικού και το 2012,δηλαδή για τα εισοδήματα του 2011.Προφανώς δόθηκαν σαυτους πολλές παρατάσεις και αυτή είναι η τελευταία. Παράκληση θερμή για μία έγκυρη απάντηση.Ευχαριστώ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο