Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει

Η φοροδιαφυγή, παρά τα μέτρα αντιμετώπισης που έχουν ληφθεί, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά μήνα με τον μήνα αυξάνεται καταδεικνύοντας ότι οι παραβάτες βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ελεγκτικό μηχανισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν απροκάλυπτα και από ότι φαίνεται αυτές κυρίως εντοπίζονται από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών,,,,

Η φοροδιαφυγή, παρά τα μέτρα αντιμετώπισης που έχουν ληφθεί, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά μήνα με τον μήνα αυξάνεται καταδεικνύοντας ότι οι παραβάτες βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ελεγκτικό μηχανισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν απροκάλυπτα και από ότι φαίνεται αυτές κυρίως εντοπίζονται από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών

Κατά τον μήνα Αύγουστο σε έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν στις τουριστικές περιοχές της χώρας διαπιστώθηκε ότι μια στις δύο επιχειρήσεις φορoδιαφεύγει. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα διενεργήθηκαν περί τους 1.354 ελέγχους σε επιχειρήσεις και βρέθηκαν παραβάσεις σε 697 επιχειρήσεις (ποσοστό παραβατικότητα 51%).

Επιπλέον ελεγκτές

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή επιπλέον ελεγκτών από την ΥΠ.Ε.Ε. σε περιοχές με αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι και δραστηριότητες (όπως διακίνηση καυσίμων, νυχτερινά κέντρα, κ.λπ.) όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, έγινε δυνατή μετά τη δραστηριοποίηση των Ειδικών Συνεργείων Προληπτικών Ελέγχων των ΔΟΥ σε μεγάλους νομούς της χώρας.

Από τις μεγαλύτερες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν:

1. Μη καταχώριση 437 ατόμων στο πρόσθετο βιβλίο κίνησης πελατών σε μεγάλο ξενοδοχείο σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων (παραβάσεις 437).

2. Μη έκδοση 340 εισιτηρίων εισόδου σε μπαρ-κέντρο διασκέδασης σε τουριστικό νησί της Δωδεκανήσου (παραβάσεις 340).

3. Μη έκδοση 226 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σε μεγάλη επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ναυτιλιακά - φύλαξη σκαφών (παραβάσεις 226).

4. Μη έκδοση 116 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σε μεγάλη επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών τουριστικό γραφείο - εκδρομές σε νησί των Σποράδων (παραβάσεις 116).

5. Μη σύνταξη απογραφής από μεγάλες ανώνυμες εταιρείες σε μεγάλο τουριστικό νησί.

6. Μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για τα έτη 2005 & 2006 από πολλές επιχειρήσεις.

7. Αντληση μπετόν από την αντλία σκυροδέρματος σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή χωρίς να έχει καταχωρισθεί στο βιβλίο έργων σε πόλη της Πελοποννήσου.

8. Μη έκδοση 370 αποδείξεων λιανικής πώλησης (ταμειακής μηχανής) σε τρεις (3) επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασιών κέντρο διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή των νομών Μαγνησίας - Πιερίας (παραβάσεις 370).

Πηγή Καθημερινή


 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο