Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ο.Ε.Ε. Τ.Δ.Κ. - Κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

15ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ 15 & ΚΡΙΑΡΗ, ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ: 28210 94505-95001, ΦΑΞ: 28210 76186, e-mail : [email protected]


Χανιά, 13/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ : ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΕ


Η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης εκφράζει την έντονη αντίθεση της για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει ξαφνικά την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ΑΕ και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Χωρίς δηλαδή την προηγούμενη λήψη της απόφασης από την Βουλή των Ελλήνων.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης ως επιστημονικός φορεάς του Υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσωπώντας πάνω από 2.000 μέλη οικονομολόγους και λογιστές σε Χανιά και Ρέθυμνο, θεωρεί αναγκαία την περιστολή μη ανταποδοτικών δημοσίων δαπανών που επιβαρύνουν με τρόπο άδικο τις περισσότερες φορές τον έλληνα φορολογούμενο.
Ωστόσο ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέχθηκε για την εφαρμογή της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όλων των ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν συνάδει καθόλου με την πολιτική ωριμότητα και τα δημοκρατικά φρονήματα των ελλήνων πολιτών.
Έπρεπε να υπάρξει δημόσια διαβούλευση χωρίς όμως την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, με στόχο την αναδιάρθρωση της και όχι το ξαφνικό και βίαιο κλείσιμο της.
Προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει έστω και τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΚΑΚΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο