Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.: Δελτίο Τύπου σχετικά με δημοσίευμα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους κλειδάριθμους

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Αθήνα 11 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Με δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε από το Υπ. Οικ., έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).

Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.

Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι το Οικ. Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ: www.gsis.gr την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» «Περισσότερα» «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς».

Συνάδελφοι συμβάλλοντας και εμείς από τη πλευρά μας στη αποσυμφόρηση του τμήματος του Μητρώου των ΔΟΥ, πριν κάνετε αίτηση για κλειδάριθμο να ελέγχετε αν για τον συγκεκριμένο φορολογούμενο έχει εκδοθεί κλειδάριθμος από την ΓΓΠΣ.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description lOGISTIS | Ιουνίου 12, 2013 10:25 π.μ. | Reply
Το πως θα χειριστει το κάθε λογιστικο γραφείο τους πελάτες του - συνταξιουχους - το ξερει καλυτερα το ιδιο το γραφείο. Το αν θα στειλει τον παππου στην ουρα ή στο σπιτι του να περιμενει θα το αποφασισει ο ιδιος ο λογιστης και δεν χρειαζεται τη συμβουλη σας. Ο ρολος σας είναι άλλος: να υπερασπιζεστε τα δικαιωματα των λογιστων και οχι να σιωπάτε σε ΟΛΕΣ τις ανακοινωσεις - ΠΟΛ κλπ αποφασεις του υπουργείου. Ευχαριστουμε για το τιποτα.
image description melissa | Ιουνίου 12, 2013 12:17 μ.μ. | Reply
Αντί να τους ευχαριστούμε για την ταχυδρόμιση των κλειδάριθμων μήπως θα πρέπει κύριοι και κυρίες
της Ε.Φ.Ε.Ε.Α να τους κράξουμε γιατί ταλαιπώρησαν τόσο κόσμο στις ουρές των εφοριών εδώ και ενάμιση χρόνο ενώ θα μπορούσαν να το είχαν κάνει από την αρχή??????????????/
image description Tasos | Ιουνίου 12, 2013 1:37 μ.μ. | Reply
Το www.gsis.gr δεν ανταποκρίνεται. Είστε για τα μπάζα!

10 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων αρχίζετε την αποστολή των κλειδάριθμων. Γιατί δεν δώσατε παράταση ακόμα? Είστε για τα μπάζα!

Ελλαδιστάν στο μεγαλέιο σου!
image description δημητρησ | Ιουνίου 12, 2013 2:57 μ.μ. | Reply
Παράταση να δώσουν την τελευταία ημέρα συνάδερφοι...
γιατί άμα την δώσουν από τώρα θα μαζευτούν κλασσικά όλοι τους τις τελευταίες μέρες κ πάλι θα ζητάμε παρατάσεις κ θα φτάσουμε να κάνουμε δηλώσεις κ τον Αύγουστο...
οπότε σιγή μέχρι τότε μπας κ φιλοτιμηθούν πολλοί κ έρθουν στην ώρα τους κ ξεμπερδεύουμε με την μεγαλύτερη μάζα από νωρίς...
ο Ιούλιος θα είναι πολύ γεμάτος κ το ξέρετε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο