Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

O O.A.E.E. zητεί «έξτρα» χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις Ιουλίου

Πρόσθετη χρηματοδότηση 40 εκατ ευρώ - πέραν των 115 εκατ ευρώ που προβλέπεται να λάβει αυτό το μήνα με βάση τον προγραμματισμό της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης - ζητεί ο ΟΑΕΕ προκειμένου να καταβάλλει κανονικά τις συντάξεις του Ιουλίου.

Το αίτημα υποβλήθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, χθες στο υπουργείο Εργασίας ενόψει της προετοιμασίας για τις πληρωμές των συντάξεων και με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υστέρηση των εσόδων από εισφορές λόγω της ύφεσης. Στελέχη του Ταμείου εκτιμούν ότι τα έσοδα θα τονωθούν από τη ρύθμιση των οφειλών (προσεγγίζουν τα 7 δις ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις), όμως, δεν θα είναι αρκετά για να συγκρατήσουν το ταμειακό έλλειμμα που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι οφειλές σε ΕΟΠΠΥ κ.α.).

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΕ στο πρώτο τετράμηνο έχει απορροφήσει το 48,3% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης ενώ έχουν “παγώσει” τόσο η επιβολή, υπέρ του Οργανισμού, της εισφοράς 1 τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων όσο και η μείωση των (υπολογιζόμενων με ευνοϊκότερο τρόπο, σε σύγκριση με το ΤΣΑ και το ΤΑΕ) συντάξεων του ΤΕΒΕ που είχε εισηγηθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ως μέτρο εξοικονόμησης δαπανών, στο πλαίσιο της εφαρμογής “ενιαίων κανόνων” για τις εισφορές και τις συντάξεις στα Ταμεία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο