Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος «εποχής» για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου: Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Τέλος «εποχής» για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου: Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης –– Αδιαφάνεια και σπατάλη επικαλείται η κυβέρνηση – Σαμαράς: Κλείνω ένα νοσηρό οργανισμό - Τρίζει συθέμελα η κυβερνητική συνοχή

Ο κύβος ερρίφθη για την ΕΡΤ, καθώς και επισήμως, η κυβέρνηση δια στόματος Σ. Κεδίκογλου, γνωστοποίησε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Ωστόσο, το τέλος εποχής για την κρατική ραδιοτηλεόραση θέτει εν αμφιβόλω την κυβερνητική συνοχή, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εγείρουν σοβαρές ενστάσεις.

 
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου γνωστοποίησε την προσωρινή αναστολή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει από απόψε τα μεσάνυχτα.
Όπως γνωστοποίησε ο Σ. Κεδίκογλου, το προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα απολυθεί συλλήβδην, κατέχοντας ωστόσο, το δικαίωμα αποζημίωσης και επαναπρόσληψης στον νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.  Συνολικά, αναμένεται να βρεθούν στο... δρόμο 2.656 εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση, δια στόματος Κεδίκογλου, επικαλέστηκε την αδιαφάνεια και την «απίστευτη σπατάλη» προκειμένου να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση.
«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι» διαμήνυσε παράλληλα, ο Σ. Κεδίκογλου.
«Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και δισταγμούς όπως και δεν υπάρχουν περιθώρια για ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παρέμβαση» Σαμαρά για το «κλείσιμο» της ΕΡΤ

Στο περιθώριο σύσκεψης συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Α. Σαμαράς φέρεται να υπεραμύνθηκε της απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με το «REAL», διαμήνυσε τα εξής:
«Κλείνω ένα νοσηρό οργανισμό που κατασπαταλούσε δημόσιο χρήμα και λειτουργούσε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στην θέση του θα δημιουργηθεί μια νέα ΕΡΤ σύγχρονη και αντικειμενική».

Τρίζει συθέμελα η κυβέρνηση

Ωστόσο, το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει εγείρει σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ αντιτίθενται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης.
Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει σοβαρές ενστάσεις, θέτοντας εν αμφιβάλω την βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, όπως κατέστη γνωστό, το αρμόδιο Προεδρικό Διάταγμα φέρει τις υπογραφές των 21 εκ των συνολικά 25 μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς οι υπουργοί που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Ειδικότερα, το Προεδρικό Διάταγμα για τις ΔΕΚΟ δεν υπογράφεται από τον Ε. Λιβιεράτο, τον Α. Ρουπακιώτη, τον Α. Μανιτάκη και τον Α. Τσαυτάρη.
Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για απόφαση «πρόκληση», η οποία εγείρει σοβαρή κυβερνητική κρίση.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προανήγγειλαν στάση εργασίας από τις 19:00 έως και την 01:00 τα μεσάνυχτα, καλώντας μάλιστα, το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ να σταθεί αλληλέγγυο.

Έξω φρενών στο ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ – «Μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν λειτουργεί με τετελεσμένα»

Εν αμφιβόλω θέτει την κυβερνητική συνοχή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντιδρώντας στο «λουκέτο» της ΕΡΤ, κάνει λόγο για τετελεσμένα γεγονότα.
Μία κυβέρνηση, εξήγησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα, καθώς τα μείζονος σημασία ζητήματα πρέπει να αποφασίζονται σε επίπεδο αρχηγών.
«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο» κατέληξε ο Γ. Μανιάτης.

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση - Να σημάνει συναγερμός

"Να σημάνει συναγερμός για την ΕΡΤ", διαμηνύει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε "έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός".
Και προσθέτει: Η ανακοίνωση της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
"Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης", διαμηνύει.
Καταλήγοντας αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πηγή Bankingnews.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description μανος | Ιουνίου 11, 2013 8:48 μ.μ. | Reply
Τον οεε με τους απατεωνες ποτε θα κλεισουν, τα λεφτα μας πισωωωωω απατεωνεςςςς
image description Δημήτρης | Ιουνίου 11, 2013 8:27 μ.μ. | Reply
Κρίμα στους εργαζόμενους σίγουρα...

Αλλά τι και αν κλείσει, την συνδρομή πάλι θα την πληρώνουμε στη ΔΕΗ...
υπηρετωντας αξια τα δικα τους αλλα και ξενα συμφεροντα κλεινουν μια ακομη "αμαρτωλη" δημοσια επιχειρηση (που αυτοι δημιουργησαν) ταχατες για να την εξυγειανουν...συνεχιζοντας το καταστροφικο τους εργο ..κρατος και λαος καταστρεφονται με τραγικες συνεπειες ...και οι νεοναζι πιστα σκυλια στα αφεντικα τους καραδοκουν
image description Auditor | Ιουνίου 11, 2013 9:36 μ.μ. | Reply
Την κλείνουν για να ανοίξουν άλλη "υγιή";
image description AlanTrap | Ιουνίου 11, 2013 9:13 μ.μ. | Reply
Τα ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν χωρίς άδεια εδώ και 25 χρόνια πότε θα τα κλείσουν ?
image description agb | Ιουνίου 11, 2013 9:53 μ.μ. | Reply
ντροπη. Θα επρεπε να ντρεπονται. Σκανδαλο η ΕΡΤ!!!!! Δεν ξερω τι να πω για ΣΚΑΙ-ΜΕΓΚΑ- ΑΝΤΕΝΑ- ΚΑΙ τα αλλα σκουπιδοκαναλα. Αυτος ο Κεδικογλου κοιμαται το βραδυ???
image description gkazan | Ιουνίου 11, 2013 11:43 μ.μ. | Reply
Και βλέπει και όνειρα γλυκά...

Όχι θα σκάσει, όπως έχουν σκάσει και οι υπόλοιπες δίποδες σκατοσακούλες που εκλέχθηκαν...
image description eurovision fan | Ιουνίου 11, 2013 9:49 μ.μ. | Reply
ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ EUROVIOSION;
image description VaGuN | Ιουνίου 11, 2013 10:45 μ.μ. | Reply
τον τελικο οσφπ- παο κεδικογλε που θα τον δουμε?
image description A1 | Ιουνίου 12, 2013 12:21 π.μ. | Reply
ANT1 ή NOVA
image description no name | Ιουνίου 12, 2013 7:20 π.μ. | Reply
αν καταλαβα καλα θα απολυθουν οι εργαζομενοι, θα εισπραξουν αποζημιωση απολυσης και μετα καποιοι απο αυτους θα επαναπροσληφθουν στην νεα κρατικη τηλεοραση. Τι ειχες Γιαννη τι ειχα πάντα.
image description Θανάσης | Ιουνίου 12, 2013 9:55 π.μ. | Reply
Το γνωστό κόλπο... που εφαρμόστηκε πολλές φορές και θα εφαρμοστεί και πολλές άλλες σε Ελλάδα, USA, Μεγ.Βρεττανία κλπ κλπ:: Οτιδήποτε έφτιαξαν, έχτισαν, συντήρησαν επί δεκαετίες τα λεφτά των φορολογουμένων, τα ληστεύουνε με οικονομικά εγκλήματα για να τα απαξιώσουνε και μετά τα πουλάνε "προβληματικά" (βλέπε σε τιμές χάρισμα) στους φίλους τους (σε ποιούς θα τα έδιναν?).
image description XRISA R | Ιουνίου 12, 2013 9:51 π.μ. | Reply
Κλείνουν την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιοχομένου..με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επίσης μείωσαν τον κατώτερο μισθό στα τάρταρα..Και έπεται συνέχεια...Οσο βλέπουν ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν από τους καναπέδες των σπιτιών τους, θα συνεχίζουν απτόητοι...Αυτοί την δουλειά τους κάνουν...Εμείς όμως??
image description pman | Ιουνίου 12, 2013 10:46 π.μ. | Reply
24 διορισμοί στην ΕΤ3 από Κεδίκογλου
Δημοσιεύθηκε: 12 Ιουνίου 2013, 00:48
Με προσωπικές παρεμβάσεις και τηλεφωνήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου έγιναν 24 διορισμοί στην ΕΤ3 τους τελευταίους, ενω στο ίδιο διάστημα δεν ανανεώνονταν λήγουσες συμβάσεις δημοσιογράφων και τεχνικών.
http://www.sofokleousin.gr/
Το αποκάλυψαν δημοσιογράφοι και διεθυντικά στελέχη της ΕΤ 3, μιλώντας σε συνδέσεις με την ΝΕΤ, λίγο πριν κλείσουν οι πομποί των κρατικών τηλεοπτικών ξαναλι΄ως.
Ανέφεραν μάλιστα ότι οι συνολικές αμοιβές των 24 προσληφθέντων με εντολή Κεδίκογλου, αντιστοιχούσαν στη μισθοδοσία 180(!) εργαζομένων της ΕΤ 3.
image description pman | Ιουνίου 12, 2013 10:47 π.μ. | Reply
Την άμεση διακοπή λειτουργίας της Ελλάδας και την απόλυση όλων των εργαζόμενών σ’ αυτήν ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του tvxs.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η Ελλάδα είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην «διοίκηση», τη «διαχείριση των συμβάσεων», της περιουσίας της, που «δεν έχει απογραφεί επί χρόνια», και με «καθεστώς προνομίων» για τους εργαζόμενους της....
image description EPISTHMONAS | Ιουνίου 12, 2013 12:12 μ.μ. | Reply
Καλα κανει ο Σαμαρας . Επιτελους καθαρση να φυγουν ολοι οι καρεκλοκενταυροι και επιτελους να υπαρχει αξιοκρατια στις προσληψεις σε αυτον τον τοπο.Περιμενε κανεις την επιστρατευση των καθηγητων ? και ομως τους εκοψαν την φορα και ολα κυλυσαν ομαλα.Δεν γινεται ο καθε δημ.υπαλληλοσ να θεωρει οτι μπορει να κανει οτι του καπνισει.Οπως υπαρχει συνεπεια στον ιδιωτικο τομεα ετσι και στο δημοσιο!!!.
image description gko | Ιουνίου 12, 2013 2:15 μ.μ. | Reply
Το περίεργο είναι ότι πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατέστρεφαν τις ζωές μας υπογράφηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη.
Τωρα για τα κομματόσκυλα όλοι φωνάζουν.
Βενιζέλο θέλουμε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο