Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απάντηση της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. στην υπ' αριθμ.31/6.6.2013 επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]

ΠΡΟΣ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

11/6/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Δ.Σ.  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
2) ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) ΜΕΛΗ Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.
4) Μ.Μ.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 31/6-6-2013 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Όπως αναφέρετε στην παρ. 1, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποφασίστηκε η ακριβής ημερομηνία καθώς και τα θέματα που θα μας απασχολήσουν σ’ αυτή.

Γιατί λοιπόν δεν μας τα γνωστοποιήσατε με την αρχική σας επιστολή ούτως ώστε να προετοιμαστούμε έγκαιρα και αναφέρετε στο τέλος της επιστολής σας ότι θα εκδοθεί η «επίσημη πρόσκληση»;

Τι σημαίνει «επίσημη πρόσκληση»;  Αυτά που μας λέτε είναι ανεπίσημα;

Στην παρ. 2 την Ετήσια Γενική Συνέλευση την κάνατε έκτακτη, φυσικά λόγω της επισήμανσης που σας κάναμε για το πότε βάσει του καταστατικού συγκαλείται η Ετήσια (Τακτική) Γ.Σ. Βεβαίως το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει Έκτακτη Γ.Σ. αλλά για θέματα έκτακτα και σοβαρά για να προλάβουμε δυσμενείς εξελίξεις και όχι μετά από την ψήφιση διατάξεων που θίγει επαγγελματικά μας δικαιώματα και έγιναν νόμος του Κράτους.

Μας καλείτε να συγκαλέσουμε και έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας για να μας πουν εάν συμφωνούν με τις διατάξεις που ψηφίσθηκαν με το Ν. 4152/2013 για το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

Δηλαδή να συζητήσουμε για τετελεσμένα γεγονότα και να κάνουμε  απολογισμό για την απώλεια των κεκτημένων και πώς θα ανακτηθούν πάλι;

Επίσης για να συζητήσουμε τροποποίηση του καταστατικού θα έπρεπε έγκαιρα να μας είχαν δοθεί οι προτάσεις του Δ.Σ. για τις τροποποιήσεις, να τις μελετήσουμε και να τις θέσουμε υπόψη των μελών μας στην έκτακτη Γ.Σ.

Εσείς όμως αναφέρετε ότι η Επιτροπή Καταστατικού προσπαθεί να συντάξει μια ολοκληρωμένη και νόμιμη πρόταση για τα άρθρα που θα αλλάξουν. Αυτό το σχέδιο εφόσον εγκριθεί από το Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση θα μας δοθεί έγκαιρα (πότε;) για να προετοιμάσουμε τις προτάσεις που οι Αντιπρόσωποι θα καταθέσουν στη Γ.Σ.

Δηλαδή το Δ.Σ. στις 14/5/2013 πήρε απόφαση όπως η Έκτακτη Γ.Σ. να είναι και καταστατική χωρίς να γνωρίζει τις τροποποιήσεις, αφού η Επιτροπή καταστατικού ακόμη προσπαθεί να τις συντάξει.

Έτσι λοιπόν πρόχειρα και αόριστα μας καλείτε σε μια Γ.Σ., η οποία θα έχει λίγα απ’ όλα, δηλαδή:

1) Τροποποίηση του Καταστατικού χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε τις τροποποιήσεις.

2) Τοποθέτηση επί των ψηφισθέντων πλέον στις 28/4/2013 διατάξεων για το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

3) Πρόβλεψη πειθαρχικού σώματος και κώδικα δεοντολογίας. Ποιού κώδικα όμως; Αυτού που έχει υποβάλει για έγκριση στον Υπ. Ανάπτυξης το ΟΕΕ ή κάποιον άλλο;

Η έκτακτη Γ.Σ. για να είναι καταστατική πρέπει να είναι ειδική για να συζητηθούν μόνο θέματα τροποποίησης καταστατικού.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με πόση προχειρότητα λειτουργεί το Προεδρείο του Δ.Σ. και όλα αυτά που αποφασίζονται είναι για να μεταφέρουν τις βαριές τους ευθύνες στους συναδέλφους.

Φυσικά εμείς θα είμαστε στην Κέρκυρα και θα ακούσετε τις προτάσεις μας για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν.

Τέλος τις αποφάσεις του  Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. τις δημοσιοποιούμε στους συναδέλφους μέσω των ΜΜΕ για να γνωρίζουν τις θέσεις μας και δεν είναι υπόθεση προσωπική κανενός ούτε διαρροών. Είναι οι επίσημες θέσεις του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. και αποσκοπούν στην καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία της ΠΟΦΕΕ.

Αν δεν σας αρέσει η δημοσιότητα (κάτι που το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι, διότι λείπετε επιδεικτικά από τα μέσα ενημέρωσης, δεν εκδίδετε συχνά δελτία τύπου, δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους κ.λ.π.) αυτό χαρακτηρίζει εσάς ως Προεδρείο και τη νοοτροπία που έχετε για θέματα διαφάνειας και ενημέρωσης.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               
Δόβελος Ιωάννης                                             

Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλίππου Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ελευθ επαγγ | Ιουνίου 11, 2013 5:08 μ.μ. | Reply
"Εδω ο κόσμος χανεται και......"
Εχουμε πάθει παπατραχ με ολους αυτους τους νομους - αποφασεις - προθεσμιες - με τα πάντα να ληγουν 20 του μηνα και αντι οι συλλογοι να υπερασπιστουν αυτους που αποκαλουν μελη και αυτους που υποτιθεται εκπροσωπουν ασχολουνται με αλλα ντ΄άλλων. Δεν κανετε καμια επιστολη για ΦΠΑ με 10 ευρω στις 20 του μηνα, με μηνιαιαες ΑΠΔ, μηνιαια ΦΜΥ στις 20 του μηνα με Ε1 που στελνουμε χωρις να εχουν βγει αποφασεις κλπ.....?????????????
Καντε κατι να ασθανθουμε οτι κάποιος υπαρχει και για τους ελευθερους επαγγελματιες - λογιστες
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο