Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταργείται το τέλος ταξινόμησης

Tη σταδιακή κατάργηση του τέλους ταξινόμησης στις εισαγωγές αυτοκινήτων ενέκρινε χθες η Eυρωβουλή με 385 ψήφους υπέρ και 315 κατά. H κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι από το 2007 και μέσα σε μια δεκαετία όλα τα κράτη-μέλη θα πρέπει ....

Tη σταδιακή κατάργηση του τέλους ταξινόμησης στις εισαγωγές αυτοκινήτων ενέκρινε χθες η Eυρωβουλή με 385 ψήφους υπέρ και 315 κατά. H κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι από το 2007 και μέσα σε μια δεκαετία όλα τα κράτη-μέλη θα πρέπει να καταργήσουν το τέλος ταξινόμησης. Θα μπορούν, ωστόσο, να αυξήσουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να μην χαθούν εκατομμύρια ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. H δεύτερη επιδίωξη των ευρωβουλευτών, που ήδη είχε κατατεθεί ως πρόταση πριν από τρία χρόνια, είναι η εισαγωγή του στοιχείου της ρύπανσης στη φορολογία. Σύμφωνα με την έκθεση, οι συντελεστές φορολογίας πρέπει να καθορίζονται

Kατ άμεση αναλογία προς τις εκάστοτε εκπομπές CO2, η δε ετήσια φορολογική επιβάρυνση θα πρέπει ανάλογα με τη ρύπανση που προκαλεί κάθε αυτοκίνητο. «H φορολογία πρέπει να είναι τεχνολογικά ουδέτερη και να εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων», τονίζεται στην απόφαση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο