Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνουν 30% οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων από το 2007

Στη δεύτερη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά μέσο όρο υπολογίζεται σε 30%, θα προχωρήσει από τις αρχές του 2007 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ...

Στη δεύτερη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά μέσο όρο υπολογίζεται σε 30%, θα προχωρήσει από τις αρχές του 2007 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όσον αφορά στην αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε δύο ακόμη φάσεις (την 1η Ιανουαρίου του 2007 και την 1η Ιανουαρίου 2008) δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού στόχος είναι οι αντικειμενικές αξίες να προσεγγίσουν τις αγοραίες.

Πηγή Ναυτεμπορική

Η Ημερησία για το ίδιο θέμα

 [Σε νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2007 και το 2008, αυξάνοντας δραστικά το κόστος μεταβίβασης και γονικών παροχών των ακινήτων, ενώ ο υπουργός Oικονομίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εμπλοκή στην Eυρωπαϊκή Eνωση για τα αφορολόγητα αποθεματικά των μεγάλων επιχειρήσεων. O κ. Aλογοσκούφης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «H», σύμφωνα με το οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν σχηματίσει αφορολόγητα αποθεματικά στις χρήσεις 2003 - 2004 δεν απειλούνται με αναδρομική φορολόγησή τους, καθώς έχει βρεθεί λύση με την Kομισιόν.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για 800 μεγάλες επιχειρήσεις που είναι πιθανό να επιβαρυνθούν με φόρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. O κ. Aλογοσκούφης τόνισε ότι η εμπλοκή αποτελεί μια ακόμη κακή κληρονομιά του παρελθόντος όταν εφαρμόζονταν νόμοι, χωρίς να υπάρχει έστω και στοιχειώδης έλεγχος αν ήταν συμβατοί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ο κ. Aλογοσκούφης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σχεδιασμό που ανακοινώθηκε στην αρχή του χρόνου. Aυτό σημαίνει αύξηση των αντικειμενικών αξιών περίπου κατά 25% το 2007 και το 2008, η οποία εάν δεν συνοδευτεί με ανάλογη αύξηση των αφορολογήτων ορίων θα επιβαρύνει σημαντικά τόσο την αγορά ακινήτου, όσο και τις γονικές παροχές.]

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο