Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Ο ΟΤΕ πωλείται σε ευρωπαϊκό όμιλο

ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μέσα στο 2007, θα αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων...

ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μέσα στο 2007, θα αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη αφού η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για εταιρείες στο μέγεθος του ΟΤΕ [OTEr.AT]  είναι χρονοβόρα και η ολοκλήρωσή της θα πρέπει να γίνει μέσα στο 2007. Ως εκ τούτου, θα πρέπει η διαδικασία αναζήτησης συμβούλου να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να έχει τον απαραίτητο χρόνο να διερευνήσει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας η πλήρης αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, δηλαδή η πώληση του 38% που διαθέτει το Δημόσιο και η εκχώρηση του management θα γίνουν σε δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο, προβλέπει την πώληση ενός μικρού ποσοστού (περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου) σε ελληνικά και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Το δεύτερο, θα ξεκινήσει από τη στιγμή που ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών και έχει προκρίνει του επικρατέστερους υποψήφιους. Τότε θα αναζητηθεί ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΤΕ ο οποίος θα πρέπει να κάνει δημόσια προσφορά για να αποκτήσει το υπόλοιπο 27%.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΤΕ να είναι κάποια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών οι οποίες είχαν εκφράσει και κατά το παρελθόν ανάλογο ενδιαφέρον. Τέλος οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι η δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006 έχει κλείσει και πλέον σχεδιάζεται αυτό του 2007 ισχύει στο ακέραιο.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο