Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται το LinkedIn

Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται το LinkedIn

Το LinkedIn είναι αμιγώς επαγγελματικό μέσο δικτύωσης, δίνοντας έτσι εντελώς διαφορετικές δυνατότητες συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα. Μάλιστα, στην Ελλάδα είναι απ’ τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα, σημειώνοντας αύξηση 10% στη διάρκεια του 2012 και έχοντας πάνω από 500.000 ενεργούς χρήστες. Παράλληλα, σε παγκόσμιο επίπεδο, το LinkedIn έχει 200 εκ. χρήστες και η χρήση του έφτασε το 81% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας έτσι σε χρήση το Facebook.

Πέρα όμως απ’ την δημοτικότητά του, το LinkedIn θεωρείται εργαλείο για την δικτύωση του σύγχρονου επαγγελματία, καθώς μπορεί προσφέρει:
Πρόσβαση σε «εν δυνάμει» πελάτες σου, σε ειδικούς (experts) και μελλοντικούς συνεργάτες σου.
Προώθηση της δουλειάς σου, καθώς μπορείς να ανεβάσεις παρουσιάσεις και δείγματα της δουλειάς σου.
Είναι παγκόσμιο, άρα έχεις πρόσβαση σε περισσότερες αγορές εργασίας.
Εκθέτεις μόνο την δουλειά σου και τα στοιχεία επικοινωνίας σου, χωρίς να αγχώνεσαι για τυχόν παραφωνίες στο προφίλ σου (βλέπε φωτογραφίες του Facebook που ίσως δε θέλεις να βλέπουν οι πελάτες σου κλπ).

Για να μπορέσεις να δικτυωθείς σωστά στο LinkedIn θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις παρακάτω συμβουλές:

Ενημέρωση του Status: Χρησιμοποίησε τις ενημερώσεις των status για να προωθήσεις την δουλειά σου, να κοινοποιήσεις ενδιαφέροντα νέα και συμβουλές. Έτσι, μπορείς να αξιοποιήσεις τον συγκεκριμένο χώρο όπως κάνεις και στα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Περίληψη: Στο προφίλ σου (κάτω απ’ την καρτέλα με τα στοιχεία σου) έχεις την δυνατότητα να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείς; Μπορείς να γράψεις για τα ενδιαφέροντά σου και τα projects που έχεις αναλάβει στο παρελθόν ή να συνοψίσεις την εργασιακή σου εμπειρία μέσα σε δύο- τρείς παραγράφους.

Groups: Το LinkedIn διαθέτει μεγάλο εύρος από επαγγελματικά groups που σου προσφέρουν, με μια απλή (και δωρεάν) εγγραφή, άμεση πρόσβαση στους κύκλους των συναδέλφων σου, σε επαγγελματικές συζητήσεις κλπ, ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένος για θέματα που αφορούν τη δουλειά σου. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο group αφορά σε ψυχολόγους στην Ελλάδα και τα μέλη του group έχουν αναρτήσει θέσεις εργασίας, έρευνες για εργασιακά θέματα κλπ. Παρόμοιο με το παραπάνω, είναι και αυτό το group που αφορά πολιτικούς μηχανικούς. Αξίζει να αναζητήσεις τα group που αφορούν και το δικό σου αντικείμενο εργασίας, γιατί σίγουρα θα βρεις πληροφορίες που σε αφορούν.

Jobs: Πολλές φορές μέσα στα Groups κοινοποιούνται και θέσεις εργασίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείς χρησιμοποιώντας τα groups να «φιλτράρεις» το αποτέλεσμα της αναζήτησης εργασίας που σε ενδιαφέρει. Θυμήσου μόνο να ενημερώνεσαι συχνά!

Skills & Expertise: Μπορείς να καταχωρήσεις τις δεξιότητές σου καθώς και την εξειδίκευσή σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε κάποια πιθανή αναζήτηση από πελάτη, συνάδελφο ή εταιρεία, ο οποίος πατώντας στην αναζήτηση της συγκεκριμένης δεξιότητας που ψάχνει ( πχ. “Γνώση HTML”), μπορεί να σε ανακαλύψει, ακόμα και αν δεν είσαι στον κύκλο του.

Μπορείς να ξεκινήσεις εδώ: linkedin.com

Η ομάδα του Orbi,

www.orbi.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Διαφωνον | Ιουνίου 10, 2013 9:49 π.μ. | Reply
Είχα λογαριασμό στο linkedin, για αρκετό καιρό και όταν κάποια στιγμή, για προσωπικούς λόγους, αποφάσισα να διαγράψω τον λογαριασμό μου, το email μου γέμισε spam, Τυχαίο? Δεν νομίζω.
image description picaso | Ιουνίου 10, 2013 9:00 π.μ. | Reply
Και μετά, οταν τα επαγγελματικά σου δεδομένα έχουν ανέβει στον ιστό θα σου έρθει το IRS.
Η ισως το SDOE
image description kostas | Ιουνίου 10, 2013 12:46 μ.μ. | Reply
Αηδίες με το συμπάθειο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο