Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πώς θα υπολογίζεται ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα - Οι κλίμακες της επιβάρυνσης

Το σχέδιο του υπ. Οικονομικών για τον νέο φόρο των ακινήτων προβλέπει ένα νέο τρόπο υπολογισμού ο οποίος θα βασίζεται στον υπολογισμό του φόρου για κάθε ακίνητο χωριστά και όχι στην συνολική αξία των ακινήτων του φορολογούμενου.

Ο φόρος αυτό θα ακολουθεί το ακίνητο όσα  χρόνια υφίσταται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το σχέδιο που θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στους εκπρόσωπους των τριών κομμάτων έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

-Σε 30 ζώνες θα χωριστεί η Ελλάδα
-33 θα είναι οι συντελεστές που θα διαμορφώνουν τον φόρο. (τιμή ζώνης , παλαιότητα, όροφος, συντελεστής εμπορικότητας, πρόσοψη κλπ)
-Μηδέν αφορολόγητο
-Κατώτατος φορολογικός συντελεστής 1,8 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο και θα αυξάνεται κατά 0,85 ευρώ για κάθε επόμενο κλιμάκιο. (μέγιστο 29 ευρώ στο 33ο κλιμάκιο)
-Τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα θα φορολογηθούν με το στρέμμα και θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις εάν είναι χωράφι που καλλιεργείται από αγρότη ή από ιδιώτη.
-Για τους κατ επάγγελμα Αγρότες θα ισχύουν 3 διαφορετικοί συντελεστές.(1,5 ευρώ ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια που δεν προσφέρουν εισόδημα , 3 ευρώ για τα καλλιεργήσιμα σε ορεινή περιοχή , και 4,5 ευρώ για τα πεδινά )
-Σε περίπτωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν  σε κατ' επάγγελμα αγρότες οι φόροι θα διπλασιάζονται
-Τα οικόπεδα και τα κτίσματα που βρίσκονται σε εκτός αντικειμενικού σχεδίου περιοχές θα φορολογηθούν με μεγαλύτερους συντελεστές από τα αγροτεμάχια. Οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 15-20 και 30 ευρώ σε ακίνητα φιλέτα εκτός σχεδίου που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και κοσμοπολίτικα νησιά
-Στο νέο φόρο θα ενταχθούν και οι ημιυπαίθριοι χώροι  καθώς και τα αυθαίρετα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο