Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πώς θα υπολογίζεται ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα - Οι κλίμακες της επιβάρυνσης

10 Ιούνιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Το σχέδιο του υπ. Οικονομικών για τον νέο φόρο των ακινήτων προβλέπει ένα νέο τρόπο υπολογισμού ο οποίος θα βασίζεται στον υπολογισμό του φόρου για κάθε ακίνητο χωριστά και όχι στην συνολική αξία των ακινήτων του φορολογούμενου.

Ο φόρος αυτό θα ακολουθεί το ακίνητο όσα  χρόνια υφίσταται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το σχέδιο που θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στους εκπρόσωπους των τριών κομμάτων έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

-Σε 30 ζώνες θα χωριστεί η Ελλάδα
-33 θα είναι οι συντελεστές που θα διαμορφώνουν τον φόρο. (τιμή ζώνης , παλαιότητα, όροφος, συντελεστής εμπορικότητας, πρόσοψη κλπ)
-Μηδέν αφορολόγητο
-Κατώτατος φορολογικός συντελεστής 1,8 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο και θα αυξάνεται κατά 0,85 ευρώ για κάθε επόμενο κλιμάκιο. (μέγιστο 29 ευρώ στο 33ο κλιμάκιο)
-Τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα θα φορολογηθούν με το στρέμμα και θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις εάν είναι χωράφι που καλλιεργείται από αγρότη ή από ιδιώτη.
-Για τους κατ επάγγελμα Αγρότες θα ισχύουν 3 διαφορετικοί συντελεστές.(1,5 ευρώ ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια που δεν προσφέρουν εισόδημα , 3 ευρώ για τα καλλιεργήσιμα σε ορεινή περιοχή , και 4,5 ευρώ για τα πεδινά )
-Σε περίπτωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν  σε κατ' επάγγελμα αγρότες οι φόροι θα διπλασιάζονται
-Τα οικόπεδα και τα κτίσματα που βρίσκονται σε εκτός αντικειμενικού σχεδίου περιοχές θα φορολογηθούν με μεγαλύτερους συντελεστές από τα αγροτεμάχια. Οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 15-20 και 30 ευρώ σε ακίνητα φιλέτα εκτός σχεδίου που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και κοσμοπολίτικα νησιά
-Στο νέο φόρο θα ενταχθούν και οι ημιυπαίθριοι χώροι  καθώς και τα αυθαίρετα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης