Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σταδιακή κατάργηση απαγόρευσης πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Σταδιακή κατάργηση απαγόρευσης πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Καθημερινής της Κυριακής αλλά και της Real news υπάρχει πρόταση της κυβέρνησης, το όριο των 200.000 αντικειμενικής αξίας που ισχύει σήμερα να μειωθεί σε πρώτη φάση κατά 50.000 ευρώ. Με προοπτική την απελευθέρωση της αγοράς σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με την πρόταση, με την οποία συμφωνούν οι τράπεζες, το όριο θα μειωθεί σε πρώτη φάση κατά 50.000 ευρώ, με προοπτική την περαιτέρω πτώση του ορίου σε ένα εξάμηνο ή ένα έτος, έως ότου απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση των πλειστηριασμών ισχύει μονάχα για τις εμπορικές τράπεζες, κι όχι για το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει για άμεση άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ σε πρόσφατη έκθεση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου κάνει λόγο για κατάργηση του εν λόγω περιορισμού απο τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Στοιχεία από τις τράπεζες δείχνουν ότι το 25% των στεγαστικών δανείων μπήκε το 2012 σε καθυστέρηση, ενώ διαρκώς συρρικνώνεται ο αριθμός των πιστώσεων που εξυπηρετούνται κανονικά.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι ο θ.Σκορδάς δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι  Δεν τίθεται για την ώρα θέμα αλλαγής της απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο