Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αποτελέσματα συνάντησης ΕΦΕΕΑ με τον νέο Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ - Ποιες προτάσεις της ΕΦΕΕΑ αποδέχθηκε η ΓΓΠΣ

Αποτελέσματα συνάντησης ΕΦΕΕΑ με τον νέο Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ - Ποιες προτάσεις της ΕΦΕΕΑ αποδέχθηκε η ΓΓΠΣΕ.Φ.Ε.Ε.Α


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το νέο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο Χαράλαμπο Τσαβδάρη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, το νέο Προεδρείο της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. (Πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Τσαμόπουλος, Γενικός Γραμματέας Γιώργος Χριστόπουλος, Ταμίας Αθανασία Μαργέλλου και ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Αυλωνίτης). Στη συνάντηση, όπου παρέστη και ο Γενικός Διευθυντής κος Παναγιώτης Λαζαρίδης, μεταξύ των θεμάτων, που συμπεριέλαβε η ατζέντα της συζήτησης, ήταν το ζήτημα των ασφυκτικών προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων (Ε1, Ε5, Φ010), των δηλώσεων Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων, της νέας προθεσμίας υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, της δήλωσης ΦΑΠ νομικών προσώπων, των συγκεντρωτικών καταστάσεων, της δήλωσης Ε7, οι περιπτώσεις υποβολής των δικαιολογητικών στη ΔΟΥ για πιστωτικά εκκαθαριστικά, καθώς και η αδυναμία εκτύπωσης προσωρινής εκκαθάρισης φόρου κ.α.

Ο κος Γενικός παρά το γεγονός, ότι τα παραπάνω θέματα δεν αφορούν τις αρμοδιότητες του (όπως διευκρίνισε, ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας της ΓΓΠΣ ως Κέντρο Δεδομένων - Data Center - του Υπουργείου Οικονομικών), υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν σύντομα οι επιβαλλόμενες λύσεις μεταφέροντας τη παρουσίαση των σχετικών προβλημάτων στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Σημαντική είδηση για τον κλάδο είναι το γεγονός ότι ο κος Τσαβδάρης αποδέχθηκε δύο προτάσεις της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και δεσμεύθηκε για την υλοποίησή τους :

- Την προσωπική ενημέρωση του Λ/Φ μετά το πέρας των δηλώσεων, με αποστολή στο e-mail του, κατάστασης με τις υποβληθείσες δηλώσεις που θα καλείται να επιβεβαιώσει.. Το συγκεκριμένο επίμαχο ζήτημα απασχολεί από πέρυσι τον κλάδο για τη διασφάλιση από φαινόμενα υποκλοπής και υποβολής δηλώσεων από τρίτους.

- Τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των συναλλαγών του Λ/Φ με τη Γ.Γ.Π.Σ. (λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υλοποίησης της ψηφιακής υπογραφής που έχει νομοθετηθεί με το Ν.3842/2010, άρθρο 17) με χρήση αποκλειστικού κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του
Προεδρείου της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. με το
Γ.Γ. της Γ.Γ.Π.Σ. κο Χαράλαμπο Τσαβδάρη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Ιουνίου 7, 2013 9:41 μ.μ. | Reply
Το αν οι δηλώσεις αυτές είναι πληρωμένες το σκέφθηκαν ??? Αλλά λεζάντα .....
Και τελικά ποίος είναι υπεύθυνος , ο ΓΓΔΕ λέει δεν είναι , ο ΓΓΠΣ δεν είναι , τελικά ειναι ωραίο να αναλμβάνεις ΓΓ .... Δεν είσαι υπεύθυνος για τίποτα .... Μετά για ποίο λόγο συναντήθηκαν και καμαρώνουν οι συνάδελφοι ?
image description SPIROSKERK. | Ιουνίου 7, 2013 10:04 μ.μ. | Reply
Νεότατη ηγεσία έτοιμη για διεκδικήσεις και συγκρούσεις......Μιλάμε κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.Απο Δευτέρα συνάδερφοι,αλλάζει η ζωή μας.Μπράβο,πάντα τέτοια.......
image description ΚΟΥΣΜΠΑΚ | Ιουνίου 7, 2013 10:13 μ.μ. | Reply
ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!!
ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ "ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠ'ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ"
image description jagger | Ιουνίου 7, 2013 11:53 μ.μ. | Reply
Κάποιος μας κάνει πλάκα!Δεν είναι δυνατόν...
image description ΣΤΕΛΙΟΣ_ | Ιουνίου 8, 2013 12:44 π.μ. | Reply
καποιοι πρεπει να ειναι ποιό προσγειωμένοι.Υπάρχουν ωφελη μη ανακοινώσιμα.Κι αυτα ακόμα που ανακοινωθηκαν ειναι σε θετική κατευθυνση.
image description jagger | Ιουνίου 8, 2013 1:37 π.μ. | Reply
Από τη στιγμή που δεν είναι ανακοινώσιμα δε μπορούν και να κριθούν!Σχολιάζουμε τα ανακοινωθέντα τα οποία είναι για γέλια και για κλάμματα!
image description LIBERTSA | Ιουνίου 8, 2013 9:15 π.μ. | Reply
Φίλε μου αν είσαι από αυτούς που υποβάλουν δηλώσεις με στοιχεία αλλου λογιστή τότε έχεις δίκιο, όλα αυτά είναι για γέλια
image description stef | Ιουνίου 8, 2013 9:59 π.μ. | Reply
το επιπεδο του καθε επαγγέλματος κρινεται και απ το τρόπο που διεκδικει και διαμαρτυρεται.Άλλο ταξιτζης ,αλλο φορτηγατζης ,αλλο αχθοφόρος,αλλο δικηγόρος ,αλλο λογιστής άλλο σερβιτορος,άλλο εμπορος και άλλο μηχανικός.Ας διαλέξει LIBERTSA τι ειναι ο καθενας.
image description diba | Ιουνίου 8, 2013 10:36 π.μ. | Reply
Κανουν τα παντα για την αναμνηστικη φωτογραφια ......απο ουσια 0
image description COSTAS | Ιουνίου 8, 2013 11:51 π.μ. | Reply
Αντιλαμβανόμενος την μικρή δυνατότητα παρέμβασης που έχουν οι σύλλογοι των λογιστών θεωρώ την συνάντηση και τα αποτελέσματά της επιτυχημένα.
image description broster | Ιουνίου 8, 2013 2:45 μ.μ. | Reply
Δηλαδή ρε COSTAS , αν πάω εγώ και πω ότι μου ήρθε ή με βολεύει θα είναι άκρως επιτυχημένη η κίνηση ??? Γιατί και ΕΦΕΕΑ (αλήθεια με πόσα μέλη άραγε) ποίον εκπροσωπεί ? Προφανώς μόνο τα μέλη της και όχι το σύνολο των Λογιστών ... Αν θέλουν θετικά αποτελέσματα ας πουν απόδειξη με τη πληρωμή και όλα τα άλλα ας τα αφήσουν ..... Ότι παπαριά έρχεται στο καθένα πάει και τη κάνει θέμα ..... Και επαναλμβάνω ότι σε όλα τα θέματα δήλωσε αναρμόδιος άρα τι στο καλό συζήτησαν ???? Και μάλιστα πετυχημένα ???!!! Να πιστοποιημέ ποίες δηλώσεις στείλαμε ? ΔΗλαδή είναι τόσο δύκολο να γίνει αυτό και χρειάζεται Mail επιβεβαίωσης .....???
image description COSTAS | Ιουνίου 8, 2013 2:04 μ.μ. | Reply
Άνοιξε ένα θέμα στο φόρουμ και θα συζητήσουμε ότι θέλεις. Σε κάθε περίπτωση όμως ΟΦΕΙΛΕΙΣ έναντι του κλάδου να σταματήσεις ΑΜΕΣΑ να κάνεις δωρεάν δηλώσεις και οφείλεις να σταματήσεις να τηρείς λογιστικά με μελλοντικές υποσχετικές πληρωμών. Όχι μόνο για τον κλάδο αλλά και για τον ίδιο αου τον εαυτό. Πήγαινε κάπου μισθωτός να σώσεις την υγεία σου. Το βερεσέ θα σε διαλύσει.
image description navlnts | Ιουνίου 8, 2013 2:28 μ.μ. | Reply
diba η νεος επαγγελματιας εισαι η ασχετος ταλιμπαν, οσο για τη φωτογραφια δεν ειναι αναμνηστικη αλλα αποδειξη κυρους και παρεμβασης. Τωρα αν εσυ θελεις να εισαι στο απεναντι πεζοδρομιο και να φωναζεις για ουσια κανενα προβλημα, εχει και σκια.
image description broster | Ιουνίου 9, 2013 5:01 μ.μ. | Reply
COSTAS Αφήνω στην άκρη τις προσβλητικές σου "συμβουλές" παρόλα αυτά με βάζεις στο πειρασμό να σου πω ότι από έναν θιασώτη της ασύδωτης ελεύθερης αγοράς (έτσι σε έχω κόψει από τις παρεμβάσεις σου, και μου δίνεις το δικαίωμα γιατί και εσύ με έχεις κόψει για προοδευτικό κλπ) είναι παράδοξο να ακούς να σου βάζει όριο για τιμές και για το πως να δουλεύεις (εγώ πχ γουστάρω να κατέβω στις εκογές και κάνω τζάμπα δηλώσεις σε χαλάει ?) , πέρα από τις προσωπικές σου συμβουλές για τη ταμπακέρα τίποτα ? Ότι από ουσία μηδέν ? Και αφού σε ταράζει η τιμολογιακή πολιτική γιατί δεν έκαναν κάτι να τους ευγνωμονεί ο κλάδος ? Έκδοση ΑΠΥ με την είσπραξη ... Άλλωστε για το καλό του κλάδου πήγαν .. Σωστά ? Και οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν αυτό το πρόβλημα (μεταξύ άλλων) και όχι αν φαίνεται απεσταλμένη η δήλωση από αυτούς (δε λέω ότι δεν είναι πρόβλημα , αλλά είναι εύκολο αντιμετωπίσημο) εκτός αν εσύ που ζείς βέβαια σε περιβάλλον που ο κόσμος είναι ευχαριστημένος , πληρώνεσαι για όλα πριν την ώρα τους οπότε μπράβο σου , αλλά εμείς η πλέμπα έχουμε αυτό το πρόβλημα και πλέον το έχουν και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι για να σε προλάβω ... Τι , είναι αναρμόδιος για αυτό ??? Μα και για τα άλλα είναι .... Τέλος πάντων όταν αποφασισείς να απαντήσεις επί της ουσίας (αν πάρεις γραμμή βέβαια) εδώ είμαστε .... Α και που είσαι , συμπαθέστατος από τα έως τώρα γραφόμενα σου , αλλά φιλαράκι δε σε παίρνει για προσωπικές επιθέσεις και σε παρακαλώ μη ρίχνεις το επίπεδο , σπουδαγμένος άνθρωπος φαίνεσαι ... Στην ουσία έχεις κάτι να πείς ???
image description diba | Ιουνίου 9, 2013 10:39 π.μ. | Reply
Που το καταλαβατε οτι ειμαι Αφγανος λαθρομεταναστης με διασυνδεσεις με τους ταλιμπαν ?
Ουγκ ,ουγκ
image description navlnts | Ιουνίου 9, 2013 11:41 π.μ. | Reply
ενταξει φιλε diba συναδελφος εισαι , απο ολους προσπαθεια γινεται σ ΄ενα δυσκολο περιβαλλον,και εμενα μουρχεται να ουρλιαξω,αλλα ας βλεπουμε τα εστω λιγα θετικα καποιων που θυσιαζουν χρονο απο το γραφειο τους και ας τους ενισχυουμε μηπως και πετυχουν κατι καλυτερο
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 9, 2013 11:52 π.μ. | Reply
Μιά που είμαι λίγο χαζή, να ρωτήσω οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες γιατί δεν φωτογραφήθηκαν; Γιατί μόνοι τους δεν πήγαν...Όσο για τις ψηφιακές υπογραφές που καθυστέρησαν... γιατί δεν μας λένε ποιός η ποιοί μπλοκάρησαν το θέμα; Όσο για τα μη ανακοινώσιμα, άστο καλύτερα, το εχουμε δεί ξανά το έργο; Α και για να ξέρουμε και τι λέμε, το θέμα των ψηφιακών υπογραφών τραβάει χρόνια, είμουνα νιά και γέρασα....
image description navlnts | Ιουνίου 9, 2013 12:17 μ.μ. | Reply
Μονοι τους πηγαν δεν υπηρχαν αλλοι ,ελεος μην διασπερνουμε ψευδη, αν εχεις αποδειξεις οτι υπηρχαν και αλλοι "ιδου η Ροδος",ας σταματησει επιτελους το γιατι αυτοι και οχι εμεις, ας επικρατησει το "Αυτοι για ολους και Εμεις για ολους" δηλαδη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
image description LIBERTSA | Ιουνίου 9, 2013 12:36 μ.μ. | Reply
Ειρήνη γιατί δεν ρωτας τους φίλους σου γιατι δεν φωτογραφήθηκαν, ή μήπως δεν είναι φίλοι σου πιά;
Να ξέρετε ότι αυτοί οι μοναχικοί συνάδελφοι που έχουν παρατήσει τα γραφεία τους παλεύουν για να καταλάβουν όλοι οι άλλοι (που αντί να πάνε έξω να δουν λίγο ήλιο τρώνε την ώρα τους μόνο στο να κατηγορούν ανωνύμως) οτι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 9, 2013 8:48 μ.μ. | Reply
Είδες κανένα ανώνυμο εδώ; Εμένα με ξέρουν όλοι με το όνομα μου. Το δικό σου; Και το "όλοι μαζί" το έχουμε φωνάξει εδώ και πάρα πολύ καιρό, υπάρχει και αλληλογραφία, για αυτό τα μαθήματα αλλού.Όσο για τους φίλους μου που αναφέρεις, επειδή έχω πολλούς φίλους δεν ξέρω σε ποιούς από όλους αναφέρεσαι, αλλά αφού ως φαίνεται κάποιους έχεις στο μυαλό σου, μπορείς να ρωτήσεις τους ίδιους τι είδους σχέσεις είχαμε και έχουμε. Μοναχικό καβαλάρη εγώ μόνο τον Λούκυ Λούκ ξέρω... Εσύ γνωρίζεις και άλλον;
image description MAIRH | Ιουνίου 9, 2013 1:29 μ.μ. | Reply
kala les
image description PANOS | Ιουνίου 9, 2013 1:04 μ.μ. | Reply
Με τα πρώτα εκκαθαριστικά και φέτος είναι σαφής η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Βομβαρδισμός από ατελέιωτους φόρους (εισόδημα, φπα, καύσιμα, έκτακτες μόνιμες εισφορές, ΔΕΗ κ.α.). Τώρα γιατί ακόμη ασχολούμαστε με αυτούς και δεν τους έχουμε στείλει αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ.
image description broster | Ιουνίου 9, 2013 5:58 μ.μ. | Reply
Συγνώμη .... Αλλά έχουμε καλώς ή κακώς ένα συνδικαλιστικό φορέα την ΠΟΦΕΕ (κακώς και για τη γνώμη μου αλλά αυτό είναι ) το να πάμε εμείς σαν σύλλογος δεν εκφράζουμαι κανέναν άλλον πλην τα εγγεγραμμένα μέλη μας .... Αυτά .... Και συμπαθάτε με αλλά τα προβλήματα του κλάδου είναι άλλα .......
image description DAS | Ιουνίου 9, 2013 7:12 μ.μ. | Reply
Γεια σου ρε diba ταλιμπάν , γειά σου και εσένα ρε broster τζαμπατζή . Τί άλλο θα ακούσουμε δεν ξέρω .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο