Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. σε δημοσίευμα του Τύπου, για εκδοθείσα εγκύκλιο, σχετικά με τη διαδοχική ασφάλιση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  (Ο.Α.Ε.Ε.)

Απόφαση 345
Το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη
Το από 3-6-2013 υπόμνημα του αρμόδιου Διευθυντή επί του συζητουμένου θέματος, και ύστερα από  διαλογική συζήτηση των μελών του,

αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει:

1. Το περιεχόμενο της με αρ.28/2013 εκδοθείσας εγκυκλίου του Οργανισμού, κατ' εφαρμογήν του πρώτου άρθρου υποπαρ. ΙΑ4 παρ.1-5 του Ν. 4093/2012, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3863/2010, παρακολουθεί επί πλέον την πάγια νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ, κατά την οποίαν οι συνταξιοδοτικές υποθέσεις αξιολογούνται και κρίνονται κατά τον χρόνο επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου.

Προκειμένου συνεπώς, να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι μελλοντικοί δικαστικοί αγώνες μεταξύ των ενδιαφερομένων και του Οργανισμού, εξαιτίας πιθανών διαφορετικών νομικών ερμηνευτικών προσεγγίσεων, παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την υποβολή σχετικού ερωτήματος προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίζουν να απέχουν από την εξέταση τυχόν υποβληθεισών αιτήσεων, όπως και ως τώρα έπρατταν, μέχρι την έκδοση της γνωμοδότησης του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την αποδοχή της από τον Υπουργό.

2. Εκφράζει την οδυνηρή έκπληξή του για την ευκολία μετατροπής, μιας νομικού χαρακτήρα διαφορετικής ερμηνευτικής προσέγγισης, σε “Φάμπρικα με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις” με “την συνεργασία υψηλά αμειβομένων δικηγορικών γραφείων” , καθώς και για την φιλοξενία αυτής της κατασκευασμένης στρέβλωσης, στο φύλλο της Κυριακής 02/06/2013 της έγκριτης εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” .

Προς τούτο, εξουσιοδοτεί την Διοικητή του Οργανισμού για κάθε σχετική επί του Θέματος ενέργεια.

Η απόφαση αυτή επικυρώνεται την ίδια ημέρα

Στο σημείο αυτό εισήλθαν στην αίθουσα οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spyros78 | Ιουνίου 7, 2013 11:07 μ.μ. | Reply
ΜΠΑ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ!!!!ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ-ΟΧΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΙΧΤΗΚΑΝ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο