Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απάντηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σχετικά με την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς προμηθευτές, παρόχους υγείας κ.λπ.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 07 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Με το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο site του ΣΦΕΕ (www.sfee.gr, 5/6/2013) και αναδημοσιεύθηκε στον ημερήσιο τύπο, σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών (31/12/2011) προς τους προμηθευτές και τους παρόχους υγείας κλπ. από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιχειρείται η αναπαραγωγή ανυπόστατων, συκοφαντικών και παραπλανητικών ισχυρισμών, δεδομένου ότι η διαδικασία του προληπτικού ελέγχου των δαπανών δεν ανήκει στις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πιο συγκεκριμένα:

Ως γνωστόν, με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, ο κλάδος υγείας έχει αποσχιστεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά συνέπεια, και για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος έχουν αναλάβει την εκτέλεση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/2011, προς τους προμηθευτές και τους παρόχους υγείας, διαδικασία που υλοποιείται σε ημερήσια βάση, με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει αυστηρά εκτελεστικό ρόλο και όχι νομοθετικό, στο έργο που του έχει ανατεθεί. Σε κάθε περίπτωση κινείται αυστηρά εντός της κείμενης νομοθεσίας και θα συνεχίσει απαρέγκλιτα, έως ότου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο