Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αθ. Σκορδάς: «Όχι» στη μείωση φορολογικών συντελεστών χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση

Χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση και σταθερότητα, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για μείωση των φορολογικών συντελεστών, ξεκαθάρισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιος Σκορδάς, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του κλάδου, είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αφελής να πιστεύει ότι η ελληνική βιομηχανία μπορεί να καλύψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, όσο διατηρούνται ψηλά οι φορολογικοί συντελεστές και το κόστος της ενέργειας.

«Γνωρίζετε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη, δημόσια για θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15%, μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες μας επιτρέψουν να συζητήσουμε τέτοιου είδους θέματα με τους πιστωτές μας», επεσήμανε ο υφυπουργός.

Σχολιάζοντας την κρίση, που διέρχονται την τελευταία εξαετία οι κλάδοι ετοίμου ενδύματος και πλεκτικής, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο κ. Σκορδάς χαρακτήρισε τις επιπτώσεις της κρίσης δυσβάσταχτες και σε ό,τι αφορά στην εγχώρια αγορά, τις απέδωσε, κυρίως, στη φορολογία και την έλλειψη ρευστότητας.

Αναφερόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου για πάταξη του παρεμπορίου, ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι έχει προκληθεί σοβαρή ζημία και – όπως είπε - το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), συστάθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 και μέχρι το Μάρτιο του 2013 τα στελέχη του κατέσχεσαν και κατέστρεψαν περίπου 1.228.000 προϊόντα παρεμπορίου, ενώ επέβαλαν υψηλά πρόστιμα.

«Το παρεμπόριο θα χτυπηθεί αποτελεσματικά όταν θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η προμήθεια και η εγκατάσταση ακτινοσκοπικών μηχανημάτων, στα τελωνεία της χώρας, όπως ορθώς επισημαίνετε», είπε ο κ. Σκορδάς απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο