Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες με ενήμερα στεγαστικά δάνεια.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΧΑ, ενώ επιφυλάξεις διατύπωσαν οι ΑΝΕΛ. Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε και η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου και την Παρασκευή αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή η δεύτερη ανάγνωσή του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα των πλειστηριασμών με τα κόμματα να επισημαίνουν ότι η αναστολή των πλειστηριασμών προστάτευσε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας την περίοδο της κρίσης.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν σήμερα παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Στο επίκεντρο οι πλειστηριασμοί

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ διά του εισηγητή του, Θάνου Μωραΐτη, ζήτησε πάγωμα των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ πρότεινε αναστολή έως το 2015, με ρύθμιση-προσθήκη σε αυτό το νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς επιφυλάχθηκε να μιλήσει στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου.

«Η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστάτευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης.

Ρύθμιση έως το 2015

Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να ψηφιστεί τώρα η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και κατόπιν να ανοίξει η συζήτηση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη πρότεινε να ψηφιστεί στο νομοσχέδιο αυτό διάταξη-προσθήκη για την αναστολή πλειστηριασμών για ακόμη δύο χρόνια (έως το 2015) όσο δηλαδή ισχύουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

«Να τεθεί εδώ η ρύθμιση ως ασφαλιστική δικλείδα με προσθήκη στο νομοσχέδιο», είπε, αλλά, προσέθεσε πως αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κλείσει το θέμα με τρόπο που πραγματικά να αποκαθιστά το δίκιο και να καθησυχάζονται οι ανησυχίες των δανειοληπτών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description σταυροσ | Ιουνίου 7, 2013 9:31 π.μ. | Reply
Και γιατί δεν το έκαναν οι τράπεζες εξαρχής?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο