Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και ηλεκτρονικά η αποστολή δικαιολογητικών στο Γ.Ε.ΜΗ. για την δημοσίευση των ισολογισμών

Η νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονική Υποβολή Δικαιολογητικών στο ΓΕΜΗ» δέχεται και δικαιολογητικά για την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων .

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΓΕΜΗ η ανωτέρω υπηρεσία που τέθηκε σε λειτουργία σήμερα έχει την δυνατότητα να δεχθεί τα δικαιολογητικά για την δημοσίευση των Ισολογισμών.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
 
http://www.businessportal.gr/
 
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε μετά από απόφαση και δαπάνες της ΚΕΕ, παρουσιάστηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και στο Εποπτικό Συμβούλιο το οποίο και την ενέκρινε.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του νόμου 3419/2005 όπως ισχύει και με αναλογική εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ (K1-802/23.3.2011 – ΦΕΚ 470/Β/2011).

Προσωρινά και μέχρι να είναι δυνατή η υποβολή των δικαιολογητικών με ψηφιακή υπογραφή, τα νομίμως υπογεγραμμένα δικαιολογητικά θα αναβαίνουν σε μορφή pdf και θα υποβάλλονται στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ και σε έντυπη μορφή (με κατάθεση στο πρωτόκολλο ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή).

 
Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις για υποβολή δικαιολογητικών
α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και
β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.


Ωστόσο κατά την προσπάθεια πολλών εταιριών να εγγραφούν στην υπηρεσία παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα .
Τέλος  η πρόσβαση στα αρχεία του Γ.Ε.ΜΗ. έχει ετήσιο κόστος 15 ευρώ που καταβάλλεται ως ετήσια συνδρομή.

Η πληρωμή συνδρομής σας εξασφαλίζει διάθεση του συστήματος για έναν χρόνο, με το πέρας του οποίου θα πρέπει να ξαναπληρώσετε το ετήσιο τέλος.

Για να υποβάλλετε μία νέα αίτηση, από τις διαθέσιμες για την νομική σας μορφή, θα πρέπει πρώτα να πληρώσετε την τρέχουσα ετήσια συνδρομή πρόσβασης στο ΓΕΜΗ  μέσω πιστωτικής κάρτας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Khoumas | June 6, 2013 4:29 PM | Reply
Δε φτάνει που στήσαμε επιτέλους ένα εμπορικό αρχείο χωρίς να κοστίσει τίποτα στο δημόσιο που όλα αυτά τα χρόνια ότι τους υποβάλαμε τα βάζανε στους φοβερούς φακέλους με τα κορδονάκια και τα στιβάζανε σε υπόγεια η γύρω από τα γραφεία τους άλλα τώρα που τα ψηφιοποιήσαμε πρέπει να πληρώνουμε για να έχουμε πρόσβαση και τα θέλουν και σε χαρτί γιατί έτσι έχουν μάθει
το συμαντικότερο είναι ότι πρέπει να πληρώνουμε και 15 ευρώ το χρόνο ΓΙΑΤΙ....??? που είναι οι επαγγελματίες να μιλήσουν?????????????
image description PANPAN | June 6, 2013 6:25 PM | Reply
Η ετήσια συνδρομή που πληρώνουμε γιατί είναι? Ας σταματήσουν τις συνδρομές.... και μετά τα δεκαπεντάευρα νταβατζιλίκια, που για να παραλάβουν αίτηση υποχρεωτικά θα πρέπει να είσαι ταμειακά ενήμερος στο επιμελητήριο...
image description pHILIPPOS | June 6, 2013 6:35 PM | Reply
Ευτυχώς η ανακοίνωση βγήκε εγκαίρως...
image description 235711 | June 6, 2013 8:51 PM | Reply
πσ .... ξεχνάτε και το κόστος της ηλεκτρονικής υπογραφής.....
image description nikoltats | June 7, 2013 11:26 AM | Reply
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΕΙ ΦΕΡΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 10 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
image description NIKOSPETSAS | June 7, 2013 11:25 AM | Reply
Πάντως εγώ έκανα σήμερα - πριν από λίγο - επιτυχή εγγραφή για μία εταιρεία - πελάτη, πλήρωσα (με χρέωση σε πιστωτική) τα 15 Ευρώ (συνδρομή για ένα έτος), η εφαρμογή δείχνει να λειτουργεί κανονικά και αναφέρει ότι οι πληρωμές των 10 Ευρώ θα γίνουν επίσης με πιστωτική με την ανάρτηση των αρχείων. Θα ξέρω σε λίγο αν μπορέσουμε να γλυτώσουμε την ουρά όσοι θα υποβάλουμε έτσι ...
image description SOYLA | June 7, 2013 1:52 PM | Reply
Σιγά μην περιμένουμε την ουρά. Πρωτόκολλο και αφήνω τα πακέτα με τα δικαιολογητικά εκεί. Ας τα καταχωρήσουν όποτε τους φωτίσει ο Θεός. Εδώ από τα 2 άτομα που εξυπηρετούν το ΓΕΜΗ ο ένας πήγε και μου πήρε άδεια... Και γιατί παρακαλώ 15€ για εγγραφή στην υπηρεσία; Αφού είναι έτσι, να μην χρεώνουν 10 ευρώ για κάθε ανάρτηση, αφού κάνουμε εμείς τη δουλειά.
image description john | June 7, 2013 2:19 PM | Reply
Εχθές στο ΓΕΜΗ στις 9.40 ο αριθμός προτεραιότητας είχε φτάσει στο 692 για δημοσίευση ισολογισμού... Μάλλον κάποιοι είχαν κατασκηνώσει απέξω από το προηγούμενο βράδυ και περίμεναν να ανοίξουν οι πύλες! :)
image description Khoumas | June 7, 2013 4:19 PM | Reply
Νομίζω πρέπει να πούμε μια καλή κουβέντα για τις Διευθύνσεις εμπορίου
Μέχρι χθες πηγαίναμε έστω και την τελευταία μέρα και σε 10 λεπτά υποβαλλόταν όλα και χωρίς κόστος με ενημερωμένους και σωστούς υπαλλήλους
τώρα τα υποβάλουμε στο ΓΕΜΗ πληρώνουμε 13,82 και θα πάνε όλα στις Διευθύνσεις εμπορίου να ελεγχθούν για να μπορέσουμε να πάρουμε ενα πιστοποιητικό κύριος ξέρει πότε.
χρόνος παραμονής στο επιμελητήριο σήμερα 7/6/2013 .....5 ωρες
Μήπως με τα 15αρια και 10αρια συντηρούμε ενα νέο δημόσιο χωρίς αποτέλεσμα
image description VASSILIKI | July 5, 2013 5:04 PM | Reply
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ? .ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο