Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διόρθωση λανθασμένου στοιχείου στο φορολογικό μητρώο πολίτη μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Περιγραφή

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, διορθώθηκε η ημερομηνία λύσης του γάμου πολίτη στο υποσύστημα μητρώου του TAXIS. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με την επικαλούμενη από τις ΔΟΥ αδυναμία να τροποποιήσουν εσφαλμένες ή ανακριβείς εγγραφές στο υποσύστημα του Μητρώου του TAXIS. Με αφορμή την συγκεκριμένη αναφορά, η Αρχή επισημαίνει τη δυστοκία που παρατηρείται στην περίπτωση υποβολής αιτημάτων των πολιτών προς τις ΔΟΥ με αντικείμενο ακόμα και προφανείς διορθώσεις βασικών στοιχείων του φορολογικού τους μητρώου.

Η παρέμβαση:
Διόρθωση λανθασμένου στοιχείου στο φορολογικό μητρώο πολίτη μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Πολίτης κατήγγειλε ότι στο φορολογικό της μητρώο, όπως εμφανίζεται στο σύστημα TAXIS, είχε εκ παραδρομής τεθεί λανθασμένη ημερομηνία λύσης του γάμου της, πολλά έτη μετά την πραγματική. Στο αίτημά της να διορθωθεί η εγγραφή, η αρμόδια ΔΟΥ την ενημέρωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα τροποποίησής της. Στην άποψη αυτή η Υπηρεσία επέμεινε και μετά την πρώτη διαμεσολαβητική παρέμβαση της Αρχής.

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε ότι η εγγραφή στο ηλεκτρονικό φορολογικό μητρώο της πολίτη αποτελεί δημόσιο έγγραφο, που, εν προκειμένω, περιλαμβάνει ανακριβή στοιχεία όσον αφορά την αστική της κατάσταση. Τόνισε δε ότι η ημερομηνία λύσης του γάμου προσδιορίζεται με βάση τα οριζόμενα από τον Αστικό Κώδικα και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να καταγράφουν και να αποτυπώνουν στα μητρώα τους ως ημερομηνία λύσης του γάμου αυτή που προκύπτει από το διαλυτικό του γάμου έγγραφο. Μετά την επικοινωνία του Συνηγόρου του Πολίτη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι υφίσταται τεχνική δυνατότητα διόρθωσης της ημερομηνίας, η οποία και έγινε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description COSTAS | Ιουνίου 6, 2013 8:25 μ.μ. | Reply
Αφού φτάσατε στον Συνήγορο του πολίτη για να διορθώσετε κάτι που οποιοδήποτε λογιστικό γραφείο μπορεί δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
α) Ο Συνήγορος του πολίτη ασχολείται με μπούρδες ή ότι
β) Τα λογιστικά γραφεία πρέπει επιτέλους να καταλάβουν την αξία τους και την πραγματική τους συνεισφορά
image description evak | Ιουνίου 6, 2013 8:38 μ.μ. | Reply
xaxaxaxa!!
image description grd | Ιουνίου 7, 2013 9:38 π.μ. | Reply
Η επανίδρυση σε όλο της το μεγαλείο. Σε λίγο θα χρειάζεται μεσολάβηση του συνήγορου του πολίτη για την παραλλαβή δηλώσεων ,για την έκδοση αφμ ,για ίδρυση ,διάλυση επιχείρησης...θα ανακαλύπτουν (μετά βέβαια την παρέμβαση του συνήγορου) ότι υπήρχαν 'τεχνικές' δυνατότητες για όλα τα παραπάνω...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο