Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Αίτημα παραμονής της 26ης ημέρας ως ημερομηνία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 6-6-2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:  Παραμονή της 26ης ημέρας ως ημερομηνία υποβολής των περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Με την ΠΟΛ.1129/3.6.2013 που εκδόθηκε για την τροποποίηση του εντύπου 050-ΦΠΑ Έκδοση 2η 2011, Φ2 TAXIS, προσαρμοζόμενο στον Ν 4152/2013, αποφασίστηκε η αλλαγή του χρόνου υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ από την 26η στην 20η μέρα από την λήξη της περιόδου υποβολής της. Πιστεύουμε ότι η συντόμευση του χρόνου αυτού όπως και η καταβολή των 10 ευρώ (ελάχιστο ποσό) ανά περιοδική δήλωση δε λύνει προβλήματα ρευστότητας του κράτους. Αντίθετα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους Λογιστές – Φοροτέχνες για την έγκαιρη συμπλήρωση και υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Κύριε Υπουργέ,
   
Οι Λογιστές – Φοροτέχνες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν είναι δυνατόν να προσδιορίζονται ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής υποχρεώσεων οι οποίες επιβαρύνουν τους Συναδέλφους. Θέλουμε να ανταποκρινόμαστε έγκαιρα στις υποχρεώσεις μας αλλά πρέπει να υπάρχουν και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος υποβολής των εν λόγω δηλώσεων θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

    
Με εκτίμηση,         

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                    
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                   

Ο Γενικός Γραμματέας     
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                      
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description geo | Ιουνίου 7, 2013 11:11 π.μ. | Reply
κανονικά θα πρέπει να στέλνουνε το ΦΠΑ ,ΦΜΥ ,ΑΠΔ,ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ,ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ,και ότι άλλο τους καρφωθεί ...............ανά μήνα και το πολύ έως την 1η του επόμενου ...................σιγά ένα
κουμπάκι θα πατήσουμε...................................
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο