Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προσωποποιημένες Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. προς τις επιχειρήσεις

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ σας καλωσορίζει στην νέα Υπηρεσία «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών» που κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ.

Η Υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του νόμου 3419/2005 όπως ισχύει και με αναλογική εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ (K1-802/23.3.2011 – ΦΕΚ 470/Β/2011). Βάσει αυτής, κάθε εταιρεία θα διεκπεραιώνει τη συνολική διαδικασία, υποβολής αιτημάτων, κατάθεσης δικαιολογητικών για τις μεταβολές, πληρωμές των τελών, μέσω κατάλληλου περιβάλλοντος (web φόρμες) και με ειδικούς κωδικούς χρήστη και πρόσβασης στο σύστημα του ΓΕΜΗ, που θα εκδίδονται και θα χορηγούνται από την Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ.

Ακόμα, ηλεκτρονικά θα γίνονται και οι διαδικασίες α) διαβίβασης των δικ/κων των ΑΕ στις Περιφέρειες για άσκηση του εποπτικού ελέγχου και για έκδοση σχετικών αποφάσεων ή εγγράφων, όπου και όταν απαιτείται, β) η λήψη των σχετικών αποφάσεων ή εγγράφων των Περιφερειών, γ) οι καταχωρίσεις στο ΓΕΜΗ, δ) η έκδοση περιληπτικών ανακοινώσεων και η διαβίβαση τους στο ΦΕΚ (όπου απαιτείται για περιπτώσεις ΑΕ, ΕΠΕ και για το Υποκαταστημάτων Αλλοδαπών).

Η Υπηρεσία αυτή είναι πρωτοποριακή και θα απαλλάξει από την άσκοπη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, που έως σήμερα υποβάλλονται τόσο οι εταιρείες, αλλά και οι Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων και οι Υπηρεσίες των Περιφερειών, για την υποβολή δικαιολογητικών και την ανταλλαγή εγγράφων σε έντυπη μορφή.

Σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις ότι:
Σύμφωνα με (άρθρο 7 παρ 3 Ν.3419/2005), οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή ή σε ψηφιακή μορφή, με ηλεκτρονικά μέσα και με χρήση ψηφιακής υπογραφής του εκδότη κάθε εγγράφου.

Όσοι δεν μπορούν να διαμορφώσουν τα αρχεία τους με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής, μπορούν να υποβάλλουν τα νομίμως υπογεγραμμένα δικαιολογητικά με ηλεκτρονικά μέσα (σε μορφή ασφαλούς pdf μη επεξεργάσιμου), εξοικονομώντας, έτσι, σημαντικό χρόνο από τις διαδικασίες αυτοπρόσωπης προσέλευσης και αναμονής στις διάφορες Υπηρεσίες (ΓΕΜΗ, περιφερειών κλπ). Παράλληλα, πρέπει να υποβάλλουν και σε έντυπη μορφή, ταχυδρομικά ή με απλή προσέλευση στο πρωτόκολλο των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ:

Tα δικαιολογητικά που υπέβαλε ηλεκτρονικά
Tην απόδειξη πληρωμής
Tην εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

Σχετικός σύνδεσμος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 235711 | Ιουνίου 6, 2013 9:32 π.μ. | Reply
"...Παράλληλα, πρέπει να υποβάλλουν και σε έντυπη μορφή, ταχυδρομικά ή με απλή προσέλευση στο πρωτόκολλο των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ.."
γΟΥΣΤάρω πάταξη της γραφειοκρατείας...
image description NIKOSPETSAS | Ιουνίου 6, 2013 9:07 π.μ. | Reply
Αν υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για την αποστολή ή φυσική υποβολή δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Όμως το "παράλληλα " μπορεί να σημαίνει και αμέσως (την ίδια ημέρα ή εντός 5νθημέρου) οπότε καταλήγουμε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα σκεφθούν λιγάκι πριν καθορίσουν την προθεσμία ...
image description Auditor | Ιουνίου 6, 2013 9:32 π.μ. | Reply
Στο τέλος θα τα κάνουμε όλα μόνοι μας και απλά θα τους στέλνουμε το δεκάευρο.
image description 235711 | Ιουνίου 6, 2013 10:00 π.μ. | Reply
...και αυτό πάλι με τις ηλεκτρονικές υπογραφές;;; θα μας ενημερώσει κάποιος;;;
image description adam19 | Ιουνίου 6, 2013 10:08 π.μ. | Reply
δοσιμασε να μπει καποιος και να του εβγαλε το μυνημα αυτο παροτι εχει αυτοαπογραφει?

Σφάλμα κατά την διασταύρωση στοιχείων ΓΓΠΣ / Γ.Ε.ΜΗ.
Προσοχή! Δεν βρεθηκε το ΑΦΜ ..................στο Γ.Ε.ΜΗ.
Υπενθυμίζουμε ότι στο σύστημα εγγράφονται προς το παρόν μόνον ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ που έχουν αυτοαπογραφεί ή έχουν συσταθεί μέσω της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (μετά τις 11/4/2011).
Αν παρόλαυτά αυτά εμπίπτετε στα παραπάνω, παρακαλούμε απευθυνθείτε άμεσα στο επιμελητήριό σας.
image description PHNELOPH | Ιουνίου 6, 2013 10:08 π.μ. | Reply
Εγώ δοκίμασα και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα παρ ολο που έχω απογραφεί! Ελεος πια με τις προθεσμίες τους!!
image description GAV | Ιουνίου 6, 2013 11:41 π.μ. | Reply
σε 3 ελέγχους που έκανα, οι 2 παλιές εταιρίες που κάναν αυτοαπογραφή δεν δουλεύει το σύστημα, ενώ στην 3η που ξεκίνηση το 2011 μέσω ΓΕΜΗ, δουλεύει κανονικά, αλλά όταν πάς στις αιτήσεις, πρέπει να πληρώσεις πρώτα, με πιστωτική κάρτα, ετήσια συνρομή 15€
image description adam19 | Ιουνίου 6, 2013 11:37 π.μ. | Reply
αλλαξε το μυνημα............

Σφάλμα κατά την διασταύρωση στοιχείων ΓΓΠΣ / Γ.Ε.ΜΗ.
Προσοχή! Υπενθυμίζουμε ότι στο σύστημα εγγράφονται προς το παρόν εταιρείες που έχουν αυτοαπογραφεί.
Αν παρόλαυτά αυτά εμπίπτετε στις παραπάνω νομικές μορφές και έχετε αυτοαπογραφεί, παρακαλούμε απευθυνθείτε άμεσα στο επιμελητήριό σας για να ελεγχθεί η μετάπτωση από την αυτοαπογραφή.
image description ardamas | Ιουνίου 6, 2013 11:41 π.μ. | Reply
μας βάλανε φορεματάκι με μακρία μανίκια δεμένα στην πλάτη!!!! έλεοοοοςςςςςς
image description TilMan | Ιουνίου 6, 2013 2:36 μ.μ. | Reply
το σύστημα δεν έχει κλείσει ούτε 12 ώρες λειτουργίες. απότι ξέρω έχουν ανεβάσει τα τελευταία λεπτά νέες εκδόσεις και κάποια από τα σφάλματα έχουν διορθωθεί (σχετικά με την αυτοαπογραφή)
image description dimitris | Ιουνίου 6, 2013 3:28 μ.μ. | Reply
Παιδιά το ΕΒΕΑ δεν εχει κανει τους ελέγχους απογραφής ώς οφειλε και συνεχίζει να οφείλει.... μου είπαν από τα Κεντρικά οτι θα τρέξουν μία διαδικασία ενεργοποίησης των εταιριών που το ΕΒΕΑ χρωστάει να ολοκληρώσει. Νομίζω το απόγευμα θα είναι ΟΚ. Πάντως το συστηματάκι είναι πανέυκολο.
image description NIKOLAS | Ιουνίου 6, 2013 7:45 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο