Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από μηδενική βάση ξεκινά η συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Οι τελικές αποφάσεις να μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Από μηδενική βάση ξεκινά η συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων με τις τελικές αποφάσεις να μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς στη σημερινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για θέματα φορολογίας στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρεία του Γ. Στουρνάρα δεν υπήρξαν αποφάσεις για το φόρο.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την πρόταση του αναφορικά με την φορολόγηση των αστικών ακινήτων, των αγροτεμαχίων και των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κκ. Αντώνης Παναγόπουλος και Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Αντρέας Μακρυπίδης, Φ. Σαχινίδης και Π. Κουκουλόπουλος και οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς κκ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιώργος Ιωαννίδης θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα ή αύριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που παρουσίασε ο Γ. Στουρνάρας στα κόμματα προβλέπουν πως δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο για την επιβολή του φόρου, ενώ και οι κατά επάγγελμα αγρότες παραμένουν σε αυτούς που θα φορολογηθούν.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα ήταν υπερτιμημένες.

Να σημειωθεί πως η διακομματική επιτροπή είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα την εντύπωση ότι ο ενιαίος φόρος δεν θα βαρύνει την αγροτική γη που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Θέση από την οποία σήμερα υπαναχώρησε.

Ο νέος φόρος τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SUSPICIOUS | Ιουνίου 5, 2013 3:38 μ.μ. | Reply
ΕΝΝΙΑΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΣ ΕΛΕΓΑΝ... ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο