Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάγωσε τη μείωση του Φ.Π.Α. ο Επίτροπος Σεμέτα

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο αρμόδιος επίτροπος Φορολογίας της ΕΕ κ. Αλγκρίντας Σεμέτα.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα επιβεβαίωσε ότι συζήτησε το θέμα τόσο με το Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. «Το συζητήσαμε και όπως σας είπα από νομικής άποψης είναι δυνατή η μείωση του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τα δημοσιονομικά περιθώρια» δήλωσε ο Επίτροπος και παρέπεμψε το θέμα στην τρόικα.

«Υπάρχουν παραδείγματα ήδη από το 2009 όταν ορισμένες χώρες είχαν ζητήσει τη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους, όπως στην εστίαση. Για την Ελλάδα πρέπει να δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν. Αλλού όπου εφαρμόστηκε η μείωση δεν πέτυχε το σκοπό της και πρέπει η Ελλάδα να δει τα στοιχεία πριν λάβει αποφάσεις»  συμπλήρωσε ο κ. Σεμέτα επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση

Μιλώντας γενικά για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων προέτρεψε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί. «Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να εξετάσετε αν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δημοσιονομική δυνατότητα» είπε.

Ο κ. Σεμέτα ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά στον τομέα αυτό καθώς τόνισε ότι το φορολογικό σύστημα χρειάζεται «συνολική αναδιάρθρωση».

Κόκκινη κάρτα στα τελωνεία

«Πολύ μικρή πρόοδο» διέγνωσε ο λιθουανός Επίτροπος στο θέμα της εξυγίανσης της διοίκησης των τελωνείων και ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί δεν βοηθάει ούτε τις εμπορικές συναλλαγές ούτε την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Σεμέτα απέδωσε τέλος εύσημα για την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΡΟΔΟΣ | Ιουνίου 5, 2013 11:52 π.μ. | Reply
«...Αλλού όπου εφαρμόστηκε η μείωση δεν πέτυχε το σκοπό της και πρέπει η Ελλάδα να δει τα στοιχεία πριν λάβει αποφάσεις»
Εδώ δηλαδή που εφαρμόστηκε η αύξηση του ΦΠΑ, πέτυχε το σκοπό της; Αυτοί που εισηγούνται δεν έχουν στοιχεία να δουν; Έχουν βαλθεί να μας αποτρελάνουν;
image description rre | Ιουνίου 5, 2013 11:02 π.μ. | Reply
σαν παγωτο
image description GRD | Ιουνίου 5, 2013 11:31 π.μ. | Reply
Στην αποικία που πλέον λέγεται ελλαδιστάν αποφασίζουν τα πραγματικά αφεντικά ,οι καρπαζοεισπράκτορες πρών 'σκληροί επαναδιαπραγματευτές' (επανιδρυτές...) σαχλαμαράδες υπογράφουν και οι σκλάβοι απλά πληρώνουμε. Simple yet effective.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο