Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξέλιξη διαδικασίας πληρωμής συντάξεων μετά την υποβολή Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α.

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υλοποιεί το εγχείρημα της πλήρους κατοχής των στοιχείων του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ των συνταξιούχων του για τη διασφάλιση των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου και εποπτείας αποσκοπώντας στην πάταξη φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς που υπονομεύουν τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων και στρέφονται εναντίον των συμφερόντων των συνταξιούχων.

Από τις αρχές του έτους με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις και δελτία τύπου πληροφορήσαμε τους δικαιούχους συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης υποβολής ΑΦΜ & ΑΜΚΑ προς τις Υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος www.ika.gr και με την αυτοπρόσωπη παρουσία στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Επίσης ήταν γνωστό από τις αρχές του έτους ότι όσοι δικαιούχοι δεν εκπληρώσουν αυτή την προϋπόθεση, δηλαδή τη γνωστοποίηση ΑΦΜ & ΑΜΚΑ, δεν θα μπορούσαν να λάβουν την σύνταξη του Ιουνίου μέσω τραπέζης.

Χωρίς να παραβλέπουμε την ταλαιπωρία των συνταξιούχων, που για διάφορους λόγους δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τους την υποχρέωση, και διαπίστωσαν ότι η σύνταξή τους δεν είχε καταβληθεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην τράπεζα, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διευκρινίζει για μία ακόμη φορά τα ακόλουθα:

Όσοι συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 7 Ιουνίου και υποβάλουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα λάβουν τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες θα τις λάβουν μέσω τραπεζών. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι από το σύνολο των 44.018 συνταξιούχων που δεν έλαβαν σύνταξη μέσω τράπεζας λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μέχρι σήμερα, 4 Ιουνίου και ώρα 13:30, έχουν καταβληθεί 29.016 συντάξεις μέσω των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, κατόπιν υποβολής των απαραίτητων στοιχείων. Έως τις 7 Ιουνίου αναμένεται, με ομαλή ροή, να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ οι εναπομείναντες δικαιούχοι σύνταξης.

Όσοι όμως συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταστήματα μετά τις 7 Ιουνίου για να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα λάβουν τη μεν σύνταξη Ιουνίου από τα υποκαταστήματα, αλλά η σύνταξη του Ιουλίου δεν θα καταβληθεί μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και θα πρέπει είτε να περιμένουν να τη λάβουν μέσω τραπέζης μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, είτε να προσέλθουν και πάλι τον Ιούλιο στα υποκαταστήματα και να τη λάβουν σε αυτά με χειρόγραφη διαδικασία.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης