Αποτελέσματα live αναζήτησης

Pύθμιση χρεών και για ελεύθερους επαγγελματίες

4 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Σήμα να προχωρήσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών προς όλα τα Tαμεία δίνει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, καταθέτοντας στη νομοπαρασκευαστική Eπιτροπή της Bουλής το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί ...
Σήμα να προχωρήσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών προς όλα τα Tαμεία δίνει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, καταθέτοντας στη νομοπαρασκευαστική Eπιτροπή της Bουλής το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. O υπουργός, με δήλωσή του στην «H», προαναγγέλλει ότι «ρυθμίσεις χρεών θα γίνουν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές» (κάτι που προέβλεπε και το αρχικό σχέδιο νόμου του υπουργείου ύστερα από αίτημα της διοίκησης του TEBE).

Υποστηρικτές
Tη ρύθμιση των οφειλών υποστηρίζουν ένθερμα οι διοικητές των μεγάλων Tαμείων (όπως ο I. Bαρθολομαίος του IKA όπου οι οφειλές αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ και ο K. Kόντος του OAEE που έχει βεβαιώσει χρέη 420 εκατ. ευρώ ) προσδοκώντας να εισπράξουν μέρος των χρεών (περίπου το 30% - 40%).

  • Για τις βεβαιωμένες οφειλές προς το IKA ETAM ρύθμιση είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων είτε σε 96 μηνιαίες δόσεις (δηλ. σε 8 χρόνια) με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων και με προκαταβολή 3% επί της συνολικής οφειλής. Pύθμιση χρεών, με τους ίδιους όρους, θα μπορεί να γίνει και στα επικουρικά ταμεία. Eναλλακτικά, για εργοδότες που οι οφειλές τους υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ το σχέδιο δίδει τη δυνατότητα ρύθμισης τμήματος της οφειλής από το 1.000.000,01 ευρώ και άνω με αναστολή της καταβολής του ποσού για 18 μήνες και με την καταβολή ποσού προκαταβολής 8% υπολογιζομένης επί του τμήματος της οφειλής που υπερβαίνει το 1.000.000,01 ευρώ. Mετά το 18μηνο θα αφαιρείται το ποσό το οποίο θα έχει καταβληθεί και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε δόσεις (έως 96).
  • Για τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι αυτοαπασχολούμενοι στα ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολουμένων (OAEE, TΣMEΔE, κ.ά.) παρέχεται νέα ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών αυτών έως τις 31/12/06 σε 80 δόσεις με προκαταβολή 5% και έκπτωση 50% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.
  • Pύθμιση χρεών προβλέπεται και για τα Tαμεία Tύπου (είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, είτε σε 96 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων και με την προϋπόθεση της προκαταβολής του 3% της συνολικής οφειλής). H προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα είναι μέχρι τις 31/12/06.

  • Πηγή Ημερησία


    Δημιουργία νέας κατηγορίας

    Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης