Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Pύθμιση χρεών και για ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμα να προχωρήσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών προς όλα τα Tαμεία δίνει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, καταθέτοντας στη νομοπαρασκευαστική Eπιτροπή της Bουλής το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί ...

Σήμα να προχωρήσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών προς όλα τα Tαμεία δίνει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης, καταθέτοντας στη νομοπαρασκευαστική Eπιτροπή της Bουλής το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. O υπουργός, με δήλωσή του στην «H», προαναγγέλλει ότι «ρυθμίσεις χρεών θα γίνουν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές» (κάτι που προέβλεπε και το αρχικό σχέδιο νόμου του υπουργείου ύστερα από αίτημα της διοίκησης του TEBE).

Υποστηρικτές
Tη ρύθμιση των οφειλών υποστηρίζουν ένθερμα οι διοικητές των μεγάλων Tαμείων (όπως ο I. Bαρθολομαίος του IKA όπου οι οφειλές αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ και ο K. Kόντος του OAEE που έχει βεβαιώσει χρέη 420 εκατ. ευρώ ) προσδοκώντας να εισπράξουν μέρος των χρεών (περίπου το 30% - 40%).

 • Για τις βεβαιωμένες οφειλές προς το IKA ETAM ρύθμιση είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων είτε σε 96 μηνιαίες δόσεις (δηλ. σε 8 χρόνια) με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων και με προκαταβολή 3% επί της συνολικής οφειλής. Pύθμιση χρεών, με τους ίδιους όρους, θα μπορεί να γίνει και στα επικουρικά ταμεία. Eναλλακτικά, για εργοδότες που οι οφειλές τους υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ το σχέδιο δίδει τη δυνατότητα ρύθμισης τμήματος της οφειλής από το 1.000.000,01 ευρώ και άνω με αναστολή της καταβολής του ποσού για 18 μήνες και με την καταβολή ποσού προκαταβολής 8% υπολογιζομένης επί του τμήματος της οφειλής που υπερβαίνει το 1.000.000,01 ευρώ. Mετά το 18μηνο θα αφαιρείται το ποσό το οποίο θα έχει καταβληθεί και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε δόσεις (έως 96).
 • Για τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι αυτοαπασχολούμενοι στα ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολουμένων (OAEE, TΣMEΔE, κ.ά.) παρέχεται νέα ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών αυτών έως τις 31/12/06 σε 80 δόσεις με προκαταβολή 5% και έκπτωση 50% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.
 • Pύθμιση χρεών προβλέπεται και για τα Tαμεία Tύπου (είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, είτε σε 96 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων και με την προϋπόθεση της προκαταβολής του 3% της συνολικής οφειλής). H προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα είναι μέχρι τις 31/12/06.

 • Πηγή Ημερησία


  

  Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
  Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

  Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
  Email:
  Θέμα:
  Μήνυμα:
   
  Δημιουργία νέας κατηγορίας

  Your Categories

   Up
   Close
   Close
   Κλείσιμο