Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Φάμπρικα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στον ΟΑΕΕ - Κατάργηση εγκυκλίου που προέβλεπε «ευνοϊκή συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Βρούτσης και Στουρνάρας ακύρωσαν εγκύκλιο του Οργανισμού και ξεκινούν έρευνα

Με βαριές κατηγορίες για φάμπρικα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ακύρωσε την Παρασκευή το βράδυ εγκύκλιο της διοίκησης του Ταμείου που έδινε δικαίωμα συνταξιοδότησης σε όσους ασφαλισμένους συμπλήρωσαν το 60ό έτος μέχρι το τέλος του 2012 και έχουν διαδοχική ασφάλιση.
Μάλιστα, σύμφωνα με το 'Βήμα της Κυριακής" οι υπουργοί ερευνούν αν η εγκύκλιος υπαγορεύτηκε από δικηγορικά γραφεία τηλεαστέρων.


Με βάση την εγκύκλιο είχαν τη δυνατότητα να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας και να βγουν στα 60 στη σύνταξη όσοι:

-Πρόλαβαν να συμπληρώσουν το 60ο έτος ηλικίας το 2012 και έχουν διαδοχική ασφάλιση

-Θεμελιώνουν δικαίωμα ακόμα και με εξαγορά πλασματικών ετών. Αν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αυτό μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε.

Χαμένοι είναι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 καθώς δικαιούνται σύνταξη στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 με 15 έτη.

Δείτε την σχετική απόφαση από το φορολογικό αρχείο του κόμβου

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο