Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή απόγνωσης πολίτη προς τον ΟΑΕΕ: Θεωρήστε μου το βιβλιάριο υγείας!

Ο πολίτης και ελεύθερος επαγγελματίας που είχε την ατυχία να είναι υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, πληρώνει τις εισφορές του στον Οργανισμό (νωρίτερα στο ΤΕΒΕ) επί 27 ολόκληρα χρόνια. Μερικές φορές καθυστερεί τις πληρωμές. Αλλά, υπό την απειλή των προστίμων και άλλων διοικητικών ή και ποινικών κυρώσεων, τελικά καταφέρνει να τις πληρώνει πλήρως, μαζί με τα θηριώδη πρόστιμα που του επιβάλλονται λόγω των καθυστερήσεων.

Στην παρούσα φάση, ο πολίτης, για μία ακόμη φορά, αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα. Και οφείλει εισφορές μερικών διμήνων. Και τί κάνει ο ΟΑΕΕ; Δεν του θεωρεί το βιβλιάριο υγείας. Έτσι, τόσον αυτός, όσο και η οικογένειά του (σύζυγος και δύο παιδιά) είναι, όλοι τους, εντελώς ανασφάλιστοι!
Όμως, έστω και με καθυστέρηση, ο ΟΑΕΕ, θα εισπράξει τα πλήρη ποσά! Όπως τα εισπράττει πάντα. Και μεταξύ αυτών, εισπράττει και τα χρήματα για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την οποία όμως δεν παρείχε! Και θα την εισπράξει και προσαυξημένη λόγω των προστίμων!
Και τί ζητά ο πολίτης; Να του θεωρήσουν το βιβλιάριο, έτσι ώστε αυτός και η οικογένειά του να έχουν ασφαλισμένο το βασικότερο αγαθό: την υγεία τους.

Και να ήθελε να κλείσει τη μικρή επιχείρησή του, ο πολίτης, δε μπορεί. Για να κάνει διακοπή στην Εφορία, θα πρέπει πρώτα να ...ξοφλήσει αυτά που χρωστά στον ΟΑΕΕ. Μα, γι’ αυτό ακριβώς πολλές φορές κάποιος κλείνει την επιχείρησή του. Επειδή δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του!
Τρέλα; Παράνοια; Απανθρωπιά; Σαδισμός ενός απάνθρωπου Κράτους που -χωρίς να υπάρχει λόγος ή κάποιο οικονομικό ρίσκο, αφού στο τέλος θα πληρωθεί τα ασφάλιστρά του- στερεί από τους πολίτες τους την υγεία τους, το κυριότερο αγαθό, το οποίο μάλιστα είναι και συνταγματικά υποχρεωμένο να προστατεύει;

Διαβάστε την επιστολή απόγνωσης συμπολίτη μας, ελεύθερου επαγγελματία, που το μόνο που ζητά είναι να του θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας.

(Η επιστολή κατατέθηκε κανονικά στις 28/5/2013 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου).
Προς:
ΟΑΕΕ (διαγράφεται το όνομα της πόλης)

Κύριοι,
Με την παρούσα αίτησή μου, αιτούμαι την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας μου, για το έτος 2013. Σας γνωρίζω ότι, καταβάλω τις εισφορές στο Ταμείο σας, επί 27 περίπου έτη. Όπως σας έχω ενημερώσει, σήμερα αδυνατώ να σας καταβάλω άμεσα το πλήρες ποσό της εισφοράς του τελευταίου διμήνου, καθώς και το ποσό της ρύθμισης που έγινε για μικρό αριθμό προηγούμενων οφειλών.


Όπως γνωρίζετε, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, για να θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους, απαιτούνται 50 ένσημα:

“ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Αρ. Πρωτ. Φ40021/οικ.12957/543


Θέμα: Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 75 του Ν. 4144/2013

Παρ. 2: Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα μέλη οικογένειάς τους για την περίοδο από 1/3/2013 έως 28/2/2014 δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου (Σχετικό και το αριθμ. Φ4002/οικ.6307/279/04.03.2013 (Α.Δ.Α.ΒΕΔΓΔ-13Φ) έγγραφό μας”.

Και επειδή τις εισφορές που σας οφείλω δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας τις καταβάλω (γνωρίζετε τον τρόπο) και θα σας τις καταβάλω μόλις θα δύναμαι οικονομικά (εργαζόμαστε πλέον μόνο με πίστωση) και επειδή δεν αρνούμαι ότι είμαι υπόχρεος να σας τις καταβάλω και επικαλούμενος το Σύνταγμα ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην πολιτεία, όπως και οι παραπάνω εργαζόμενοι οι οποίοι ασφαλίζονται μόνο με 50!!! ένσημα, ζητώ λοιπόν για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των υπολοίπων επαγγελματιών που αδυνατούν να σας καταβάλλουν εισφορές, ενώ για χρόνια σας καταβάλουν πάνω από 50 ένσημα (τουλάχιστον το τελευταίο 12μηνο), να μας θεωρήσετε άμεσα τα βιβλιάρια ασθενείας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβώ σε νόμιμες διαδικασίες, καθόσον μου χρεώνετε ποσά για υγειονομική κάλυψη εδώ και χρόνια, χωρίς να μου την παρέχετε για χρόνια πολλά και με έχετε ανασφάλιστο με ότι συνεπάγεται αυτό.

ΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

(Παραλείπονται το όνομα και τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα)

Τους πολίτες αυτούς οφείλουμε να βοηθήσουμε. Όλοι μας. Και να οργανωθούμε. Και να ξεσηκωθούμε. Να διεκδικήσουμε με οργανωμένο, έξυπνο και -κυρίως- μαζικό τρόπο, ένα δίκαιο, λογικό και ανθρώπινο ασφαλιστικό σύστημα. Δε βοηθούμε μόνον αυτούς που σήμερα έχουν ανάγκη. Μπορεί έτσι να βοηθούμε και τον εαυτό μας. Κανείς δε ξέρει πού θα βρεθούμε αύριο...

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ θα παράσχει στον πολίτη νομική κάλυψη και συμβουλές, στον αγώνα του κατά του παράλογου Κράτους. Παράλληλα, ο Σύλλογος ξεκινά μία εκστρατεία για την εκλογίκευση του συστήματος ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στις σελίδες μας. Και, όταν σε λίγο καιρό σας το ζητήσουμε, ας συντονιστούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε την προσπάθειά μας μαζική και καλά οργανωμένη.

Πηγή Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nai | Ιουνίου 1, 2013 10:22 π.μ. | Reply
Εχει δικιο. Ο εργοδοτης πληρωνει (εστω και με καθυστερηση) τα ενσημα του εργαζομενου και εχει δικαωμα στην υγεία. Καθυστερει το δικο του ταμείο και μενει ανασφαλιστος. Δικαιο......
image description ΑΑ | Ιουνίου 1, 2013 12:54 μ.μ. | Reply
Έργα και ημέρες του καρκινώματος που λέγεται ΤΕΒΕ (ή όπως και να το έχουν βαπτίσει τώρα ...)
image description NIKOS | Ιουνίου 1, 2013 1:10 μ.μ. | Reply
Γιατι ο "ελευθερος" επαγγελματιας ,να μην ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να ασφαλιζεται οπου θελει και να μην εχουμε την ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ συμπεριφορα του ΟΑΕΕ:
image description ΚΠ | Ιουνίου 1, 2013 1:11 μ.μ. | Reply
Αν έχετε 37 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα ακούστε τον:
http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14&sns=em
Έχει άμεση σχέση με το παραπάνω θέμα.
image description panos | Ιουνίου 1, 2013 7:34 μ.μ. | Reply
Κάποτε προσπαθούσα να κάνω παύση εργασιών σε κάποιο γνωστό που είχε φύγει από τη ζωή. Το τι τράβηξα δεν λέγεται. Ρε παιδιά τους έλεγα στην εφορία ο άνθρωπος έφυγε το έχετε καταλάβει? δυστυχώς οποιοσδήποτε κάνει έναρξη πέφτει στα νύχια ενός βρώμικου κυκλώματος που έχει τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους. Θα πρέπει όποιος κάνει έναρξη σε αυτή τη χώρα να είναι πολύ προσεκτικός. Δεν είναι δυνατόν να έρθουν επενδύσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες.
image description Κατερινα | Ιουνίου 2, 2013 7:06 μ.μ. | Reply
Για να κάνει διακοπή στην Εφορία, θα πρέπει πρώτα να ...ξοφλήσει αυτά που χρωστά στον ΟΑΕΕ??? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ.
image description panos | Ιουνίου 2, 2013 10:11 μ.μ. | Reply
Για διακοπή πιθανότατα δεν χρειάζεται βεβαίωση από ΟΑΕΕ. Απλά εννοώ ότι η γραφειοκρατία γενικότερα είναι μπετόν αρμέ σκληρό και δεν διασπάται εύκολα. Για το λόγο αυτό έχουν μαζευτεί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που ενώ δεν λειτουργούν δεν έχουν κάνει παύση. Τα ηλεκτρονικά αρχεία γεμίζουν και το taxis μπλοκάρει. Εάν δεν απλοποιηθούν κάποια πράγματα θα βασανίζεται ο κόσμος χωρίς νόημα. Και σοβαροί επιχειρηματίες δεν θα έρθουν.
image description ANASTASIA | Ιουνίου 2, 2013 8:43 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΡΚΗΝΟΠΑΘΟΥΣ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΗΝΕΣ ..ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ...........
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο