Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ΕΣΕΕ ζητά την αλλαγή του Κανονισμού του ΟΑΕΕ, ώστε να μην εμποδίζεται η απονομή συντάξεων από άλλους φορείς

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, η ΕΣΕΕ ανέδειξε ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει στον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας.  Συγκεκριμένα, σε όλες τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης που συμμετέχει ο ΟΑΕΕ, όταν υπάρχουν ώριμα δικαιώματα από τον κύριο ασφαλιστικό οργανισμό, ο ΟΑΕΕ, βάσει του άρθρου 23 του Κανονισμού του, δεν εκδίδει τις απαιτούμενες αποφάσεις συνυπολογισμού όταν υπάρχουν οφειλές, έστω και αν αυτές αφορούν εισφορές που δεν «μετρούν» για την σύνταξη.

Η πρακτική αυτή είναι απόλυτα άδικη για τον ασφαλισμένο που δικαιούται να πάρει την σύνταξή του από τον άλλο Οργανισμό, καθώς υφίσταται ένα έμμεσο εκβιασμό να εξοφλήσει οφειλόμενες εισφορές που δεν συνυπολογίζονται, αν θέλει να λάβει την σύνταξη που δικαιούται κατά πλήρες μάλιστα δικαίωμα.

Το πρόβλημα χειροτερεύει, ειδικά τώρα που υπάρχει οικονομική στενότητα και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για τον ασφαλισμένο να καλύψει τα οφειλόμενα, μαζί με τα πρόστιμα και τα πρόσθετα τέλη για να πάρει την πολυπόθητη σύνταξή του.  

Έτσι όμως, με αυτές τις ολοκληρωτικές ρυθμίσεις, άνθρωποι που έχουν καταβάλλει εισφορές μία ζωή στερούνται της σύνταξης που δικαιούνται και κυριολεκτικά πετιούνται στο δρόμο, πράγμα ασφαλιστικά άδικο και κοινωνικά απαράδεκτο.

Επειδή το φαινόμενο διογκώνεται, η Συνομοσπονδία ζητάει από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του για την τροποποίηση του άρθρου 23 του Κανονισμού του ΟΑΕΕ, οδηγώντας στην άρση αυτής της αδικίας και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων συνυπολογισμού από τον ΟΑΕΕ, ώστε να μπορέσει ο δικαιούχος να λάβει την σύνταξή του.  Καταλήγει δε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι στην κατεύθυνση της δικαιότερης λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και του κράτους πρόνοιας, την οποία το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει ταχθεί να ελέγχει και να προστατεύει.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο