Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Χρηματικά πρόστιμα σε εταιρείες για χρήση παραπλανητικών ισχυρισμών, κατά την προώθηση προϊόντων, σχετικά με την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία

ΘΕΜΑ: Χρηματικά πρόστιμα σε εταιρείες για χρήση παραπλανητικών ισχυρισμών, κατά την προώθηση προϊόντων, σχετικά με την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 295.000,00 ευρώ κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε πέντε εταιρίες για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν.22521/94 κατά την προώθηση προϊόντων με χρήση παραπλανητικών ισχυρισμών σχετικά με την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.

Ειδικότερα, οι εταιρείες σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις είναι οι ακόλουθες: 

 

Α

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΒΑΣΗ

ΥΨΟΣΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

1

ROLLINGINTERNATIONAL ΠΕΤΡΟΣΛ.ΚΟΛΩΚΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.

Παραπλανητικοί ισχυρισμοί κατά

τηνπροώθησηπρος πώλησητων προϊόντων «τσιγαρόχαρτο»,

«τσιγαροφυσίγγια» και«ελληνικό φίλτρο καπνοπαραγωγών», οι

οποίοι δημιουργούν τη ψευδή

εντύπωση ότι η χρήση των συγκεκριμένων φίλτρων καθιστά τοκάπνισμαασφαλέστερο.

(Άρθρο 7 του ν. 2251/94 και 9γ υπότοπρίσμα τωνδιατάξεωντων άρθρων και 9στ του ιδίου νόμου)

100.000,00 €

2

ΣΩΤΗΡΙΟΣΣΙΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Παραπλανητικοί ισχυρισμοί για

θεραπευτικέςιδιότητες συσκευής παραγωγής όζοντος.

(Άρθρο ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεωντων άρθρων9δ,και 9σττου ιδίου)

60.000,00


Α

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΒΑΣΗ

ΥΨΟΣΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

3

LEONFLAMEΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

Παραπλανητικοί ισχυρισμοί κατά

τηνπροώθησηστην αγοράτου προϊόντος«τσιγαρόχαρτο», που δημιουργούν την παραπλανητική εντύπωσησε πληθυσμιακές ομάδες (όπως ήδηκαπνιστές ή ανήλικα άτομα πουδεν έχουν ακόμηαρχίσει τοκάπνισμα) ότι κινδυνεύουνλιγότερομετη χρήση τουσυγκεκριμένου προϊόντος κατάτο κάπνισμα.

(Άρθρο7ν.2251/94 και 9γυπό το πρίσμα των διατάξεωντων άρθρωνκαι 9σττου ιδίου)

50.000,00

4

ΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣκαι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Παραπλανητική εντύπωσηκατά τη διάθεσηπρος πώληση του συστήματοςNICOPAL G.GHIOLVAS SYSTEMII «συσκευήπουκαθαρίζει το τσιγάρο»με ισχυρισμούς σχετικάμε την ασφάλειακαιτη βελτίωσητης υγείας κατάτο κάπνισμα,καθώςκαι την απεξάρτηση των καπνιστώναπό το κάπνισμαμετηχρήσητου ενλόγω συστήματος για την επεξεργασία τωντσιγάρων.

(Άρθρο7 ν.2251/94και υπό τοπρίσματωνδιατάξεων των άρθρωνκαι 9ε του ιδίου)

50.000,00

5

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚΩΝ.ΚΑΡΑΖΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟ- ΘΕΡΜΙΚΩΝΣΥΣΚΕΥΩΝ& ΦΥΤΙΚΟΥΥΓΡΟΥ

Παραπλανητικήεντύπωσηκατάτη

διάθεσηπρος πώληση του συστήματος NICOPALG.GHIOLVAS SYSTEMII «συσκευήπουκαθαρίζει το τσιγάρο»με ισχυρισμούς σχετικάμε την ασφάλειακαιτη βελτίωσητης υγείας κατάτο κάπνισμα,καθώςκαι την απεξάρτηση των καπνιστώναπό το κάπνισμαμετηχρήσητου ενλόγω συστήματος για την επεξεργασία τωντσιγάρων.

(Άρθρο7 ν.2251/94και υπό τοπρίσματωνδιατάξεων των άρθρων9δ, 9εκαι 9στ του ιδίου)

35.000,00
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description BILL | Ιουνίου 1, 2013 10:34 π.μ. | Reply
μπραβο τους,υπαρχουν και τοσα αλλα!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο