Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό παροχής ρεύματος της Δ.Ε.Η.

Επειδή δέχομαι πολλά ερωτήματα σχετικά με την αναγραφή του ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ για την ενημέρωση των επισκεπτών του κόμβου διευκρινίζονται τα εξής:
Στους κωδικούς 204-205-206 στην τρίτη σελίδα της δήλωσης γράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος.
Ο αριθμός αυτός γράφεται ανεξάρτητα από το όνομα που εκδίδεται ο λογαριασμός κατανάλωσης του ρεύματος.
Για παράδειγμα, ο λογαριασμός κατανάλωσης μπορεί να εκδίδεται στο όνομα του ενοικιαστή, του προηγούμενου ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη. Θα γραφτεί και σε αυτήν την περίπτωση ο αριθμός λογαριασμού από αυτόν που υποβάλλει τη δήλωση.
Ο αριθμός παροχής γράφεται και στην περίπτωση που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και υπάρχει ακόμη το κουτί της παροχής.
Αν δεν υπάρχει ρεύμα αλλά ούτε το κουτί της παροχής τότε στην αντίστοιχη ένδειξη για την ηλεκτρονική υποβολή συμπληρώνεται 9 φορές το 9, δηλαδή 999999999.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός παροχής ρεύματος εκτός από το έντυπο της δήλωσης Ε1, γράφεται και στα έντυπα Ε2 και Ε9 όταν υπάρχει υποχρέωση από άλλο λόγο να υποβάλλονται τα έντυπα αυτά.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρήστος Μελάς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Kk | Μαΐου 31, 2013 2:19 μ.μ. | Reply
εμείς ευχαριστούμε
image description Vagun | Μαΐου 31, 2013 3:42 μ.μ. | Reply
και οταν καποιος που εχει ενα κουτι με τριφασικο ρευμα και το μοιραζει και σε αλλο διαμερισμα το οποιο το νοικιαζει η το παραχωρει δωρεαν στο παιδι του , τι γραφουμε για το δευτερο διαμερισμα?και στο Ε1 ο μισθωτης (η ο γιοσ) και στο Ε2 ο ιδιοκτητης (η ο πατερασ) εννιαρια η τον αριθμο του ιδιου κουτιου?
image description μηχαν | Μαΐου 31, 2013 3:28 μ.μ. | Reply
Αυτό μην το πολυσυζητάς, γιατί απαγορεύεται να διανέμεις τριφασικό σε διαμερίσματα χωρίς την παρεμβολή άλλου μετρητή. Θα γράψεις τον αριθμό του μετρητή στο Ε1 αυτού που πληρώνει τον λογαριασμό ( γιατί φαντάζομαι εναν λογαριασμό λαμβάνετεα ΔΕΗ άσχετα αν έχετε μοιράσει τις φάσεις σε περισσότερα διαμερίσματα και τα βρίσκετε μεταξύ σας)
image description Κωστας | Μαΐου 31, 2013 4:21 μ.μ. | Reply
Και πάνω που έλεγα τι κωδικό θα βάλω, αοφύ έχω "ξηλώσει" την παροχή και τον μετρητή της ΔΕΗ, και πλέον έχω μόνο φωτοβολταικά... (και έχω ησυχάσει από ΕΡΤ,ΔΗΜΟΥΣ, κτλ)
image description tomlogy | Μαΐου 31, 2013 5:15 μ.μ. | Reply
ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ.ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ , ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
image description χαρησ αχαιοσ | Μαΐου 31, 2013 5:30 μ.μ. | Reply
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, θα ήθελα να καλέσω τον Κο Χρήστο Μελά να απαντήσει με πλήρη ειλικρίνεια:
Έχει καταλάβει τις αντιφάσεις που έχει δημιουργήσει το περιοδικό του στο θέμα των "προστατευόμενων μελών" και τα προβλήματα που μπορεί αυτό να δημιουργήσει στους συναδέλφους;
Έχει συνειδητοποιήσει πως ό,τι γράφει στη σελ.35 το αναιρεί στη σελ.149 και ό,τι γράφει στην 149 το (ξανα-)αναιρεί στη σελ.151;

Επειδή ασκούμε ένα επάγγελμα που όταν δε γνωρίζουμε κάτι, όλοι ξέρουμε ότι είναι προτιμότερο να σιωπούμε, και με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό συναδέλφων που βασίζονται στο περιοδικό του Κου Μελά αυτή την περίοδο, θεωρώ ότι τίθεται μέγα ζήτημα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ (αν έχει γίνει ακούσια), αλλά κυρίως ΗΘΙΚΗΣ (αν έχει γίνει εκ του πονηρού).

Κε Μελά, σας παρακαλώ να απαντήσετε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τι ισχύει κατά την άποψή σας στα προστατευόμενα μέλη και για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η αντίφαση στο περιοδικό σας.

Σας ευχαριστώ.

Υ.Γ.: Για το κοινό που απευθύνεται το συγκεκριμένο περιοδικό και τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάτε το συντριπτικότερο ποσοστό της επιτυχίας του, ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το δεύτερο μισό της σελίδας 45 Κε Μελά...Κρίμα...
image description ALEKOS | Μαΐου 31, 2013 10:55 μ.μ. | Reply
Με τα παιδια που κατοικουν με τους γονεις και υποβαλλουν χωριστη δηλωση τελικα τι ισχυει? Θα βαλουν στη δηλωση τους τον αριθμο του ρολογιου, του σπιτιου στο οποιο τους φιλοξενει ο πατερας τους?
image description melasx | Μαΐου 31, 2013 11:41 μ.μ. | Reply
Ενημερώνω όλους τους αναγνώστες του ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ότι στα συγκεκριμένα σημεία που αναφέρεται ο πιο πάνω σχολιαστής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ (Δεν διεκδηκώ το αλάθητο για το μέλλον).
Για να το διωπιστώσει και ο σχολιαστής μπορεί να διαβάσει τις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του ν. 2238/1994 όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από τους νόμους 4110/2013 και 4152/2013.
Ευχαριστώ πολύ το σχολιαστή και όλους τους αναγνώστες μου, που με τιμούν με τη χρήση του περιοδικού μου.
Με τις παρατηρήσεις σας (καλόπιστες και μη) τις οποίες πάντοτε λαμβάνω υπόψη μου, βοηθάτε να γίνεται καλύτερο το ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ.
ΤΕΛΟΣ
Χρήστος Μελάς
image description DRG | Ιουνίου 3, 2013 4:24 μ.μ. | Reply
Κι εγώ την ίδια απορία έχω; Τι γίνεται με αυτούς που είναι "φιλοξενούμενοι" και υποβάλλουν δήλωση; Πρέπει να αναγράψουν τον αριθμό παροχής που έχουν ήδη αναγράψει οι γονείς τους;
image description ILiana | Ιουνίου 3, 2013 8:22 μ.μ. | Reply
Φιλοξενούμενος είναι κάποιος που συγκατοικεί με κάποιον ή κάποιους άλλους και δεν τον βαραίνει το τεκμήριο της κατοικίας. Οπότε δε θα περιγράψει την κατοικία στην 3η σελ. του Ε1! Αν κάποιος μένει μόνος σε σπίτι που του το παραχωρούν δωρεάν, τότε τον βαραίνει το τεκμήριο της κατοικίας και χρειάζεται να γράψει τον αριθμό παροχής ρεύματος.
image description lakotou | Ιουνίου 22, 2013 12:18 π.μ. | Reply
Ποιον αριθμό παροχής ΔΕΗ γράφουμε ακριβώς; Του σπιτιού που μένουμε τώρα (με ενοίκιο) ή αυτού που νοικιάζαμε κατά το 2012; Και εάν εντός του 2012 μετακομίσαμε και σε ένα άλλο νέο σπίτι (ξενοικιάσαμε το πρώτο και εγκατασταθήκαμε στο δεύτερο), ποιον αριθμό παροχής θα γράψουμε τότε;
Ευχαριστώ
image description αλεξανδρα | Ιουλίου 18, 2013 1:35 μ.μ. | Reply
εγω που ειμαι φιλοξενουμενη στους γονεις θα βαλω αριθμο????
image description Γιαννησ | Αυγούστου 21, 2013 11:54 μ.μ. | Reply
Καλησπερα, ο μπαμπας μου πρεπει να κανει δηλωση αλλα δεν εχω λογαριασμο τις ΔΕΗ αλλα μονο τον αριθμο.

Πως μπορω να βεβαιωθω οτι ειναι αυτος, αν βαλω αλλο κωδικο παροχης τι γυνετε ?

Δυστηχως το ρολοι ειναι σε αλλο ονομα και δεν μπορω να το βρω να τον ρωτησω τι μπορω να κανω ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο