Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύλληψη από την οικονομική αστυνομία 54χρονου που λάμβανε παράνομα από το ΙΚΑ την σύνταξη της θανούσας μητέρας του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του

Τα τελευταία εννέα χρόνια έλαβε παράνομα 65.000 ευρώ, ως καταβολή μηνιαίας σύνταξης της αποθανούσας μητέρας του
Συνελήφθη σήμερα (30-05-2013) το πρωί από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε αποβιώσει στις 31-05-2004.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο της μητέρας του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή της, μέσω κοινού τραπεζικού λογαριασμού.
Επιπλέον, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως ζώσα συνταξιούχο δύο φορές μετά το θάνατό της (την 02-09-2011 και 18-09-2012), στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Τρίπολης, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο, έναντι συνολικής αμοιβής 400 ευρώ.

Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 65.000€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 54χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο