Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι εξελίξεις σχετικά με την παράταση των δηλώσεων νομικών προσώπων και του θέματος της καταχώρησης των τόκων άνω των 250 ευρώ στις δηλώσεις

Σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κου Θεοχάρη οι απόφαση για την παράταση έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο και αναμένεται σήμερα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις .
Ωστόσο  παρ' ότι έχουν γίνει γνωστές οι νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων (17/6 για Ο.Ε.-Ε.Ε. κ.λπ. και 1/7 για Α.Ε.-Ε.Π.Ε.) ο κος Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις διότι μπορεί οι προθεσμίες να αλλάξουν πριν την τελική υπογραφή.
Για το θέμα των τόκων φαίνεται να οριστικοποιείται η δυνατότητα της ΓΓΠΣ να έχει προ συμπληρωμένο τον κωδικό (659) με τα στοιχεία των τραπεζών.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν στην συνέχεια την δυνατότητα να τροποποιήσουν τον συγκεκριμένο κωδικό και να προσθέσουν (εφόσον έχουν) επιπλέον εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο (μερίσματα, αμοιβές Δ.Σ. κ.λπ.).
Θα μπορούν επίσης να αλλάξουν το προ συμπληρωμένο ποσό των τόκων και να βάλουν το αντίστοιχο ποσό που αναλογεί σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής τους στο λογαριασμό της τράπεζας (συν δικαιούχοι).
Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και οι υπόλοιποι συν δικαιούχοι να συμπληρώσουν και αυτοί το ανάλογο ποσό έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην διασταύρωση.Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description a | Μαΐου 30, 2013 3:22 π.μ. | Reply
.....έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο ............πριν την τελική υπογραφή ;;;

image description ANGELOS | Μαΐου 30, 2013 9:36 π.μ. | Reply
Αν περιμένουμε τις τράπεζες να συσχετίσουν τα αρχεία τους ώστε να εμφανίζονται τα ποσά των τόκων, όχι το καλοκαίρι, αλλά τα Χριστούγεννα θα τελειώσουν οι δηλώσεις. Αυτό το σήριαλ περί τόκων καθώς και η εκτύπωση ή αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών έχει πολλά "επεισόδια" να παίξει ακόμη. Μου αρέσει που ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως θα υπάρχει μία και μόνο παράταση που θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό και αριθμό υποβολής δηλώσεων στο τέλος Ιουνίου. Δεν ξέρω αν εκτός από τις σελίδες κοινωνικκής δικτύωσης ασχολείται και διαβάζει και την δική μας σελίδα, έχω να τονίσω όμως τα εξής: Όλη αυτή η φιλολογία και φιλοσοφία γενικά περί δηλώσεων που εξελίσεται μετά το Πάσχα θα έπρεπε να ήταν αντικείμενο συζητήσεων πρίν τα χριστούγεννα, και η περιβόητη διακοπή λειτουργίας περί αναβαθμίσεων της ΓΓΠΣ που γίνεται όλο τον Μάιο θα έπρεπε να συμβαίνει τον Γενάρη. Το σύστημα σε ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα έπρεπε να είναι απο τις ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ όπως προβλέπεται απο την νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις που το ίδιο το υπουργείο έχει θεσμοθετήσει, ώστε απρόσκοπτα να μπορούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και στις προβλεπόμενες από τον νόμο ημερομηνίες. Σήμερα όμως αγαπητέ κ. Θεοχάρη δεν μπορούμε να μιλάμε για παρατάσεις. Μπορούμε να μιλάμε μόνο για ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ των προθεσμιών υποβολής των ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σας . Οτι αυτή θα πρέπει να είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Τηρουμένων των αναλογιών (απο 01/03 ως 30/06) οι νέες προθεσμίες - εαν μας διακατέχει η λογική- θα πρέπει να είναι από 01/06/2013 ως 30/09/2013. Να είστε σίγουρος ότι μετά δεν θα χρειαστεί καμία απόφαση περί παρατάσεων. Αρκεί βέβαια να μην συνεχιστεί αυτό το τραγελαφικό κλείσιμο του συστήματος για αναβαθμίσεις. Διαφορετικά θα πρέπει να τηρούνται ανάλογες προθεσμίες.
Αξιότιμοι κύριοι συνδικαλιστές "εκπρόσωποί μας". Αυτό θα πρέπει να είναι το αντικέιμενο των συζητήσεων και των διεκδικήσεων μας. Διαφορετικά τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία!!! Η δική μας φέτος δεν σας χωράει! Θα είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ γεμάτη Ε1,Ε2,Ε3,Ε5,Ε9 και όλα τα λοιπά "βλαβερά Ε" και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει αφού θα Φ1Φ2υσάει δυνατός άνεμος!!!!!
image description Ψυχραιμία | Μαΐου 30, 2013 9:02 π.μ. | Reply
Ψυχραιμία ρε παιδιά:
1) Οι διαρροές του Θεοχάρη στο twitter καλύτερα να υπάρχουν, παρά να μην υπάρχουν, αρκεί να τις βλέπουμε όλοι ως αυτό που είναι: διαρροές, όχι κάτι επίσημο. Αυτά γινόντουσαν και παλαιότερα, αλλά μόνο σε κάποιο κλειστό κύκλο γνωστών και φίλων. Δεν είναι καλύτερα τώρα? (μπράβο στον Θεοχάρη που δίνει αξία σε ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνο σε επιλεγμένους "γνωστούς" και "φίλους").
2) Δίκαια όσα λέγονται από όλους για τις προθεσμίες, αλλά σκεφτείτε ότι μία νωρίτερη ανακοίνωση των παρατάσεων θα εκμηδένιζε τα έσοδα στις εν λόγω ημέρες, ενώ τώρα που ανακοινώνεται τις 1-2 τελευταίες ημέρες (και πάλι καλά), αρκετοί αγχωμένοι θα προλάβουν να κάνουν δηλώσεις και να πληρώσουν.
3) Για το μπάχαλο: αν περιμέναμε (-νε) πρώτα να γίνουν πρώτα όλα τέλεια και μετά να μπούνε σε λειτουργία, θα περιμέναμε για πολύ ακόμη... Είναι ολοφάνερο ότι για το υπουργείο είναι προτιμότερο να κάνει τις αλλαγές από φέτος, έστω και με τις απαραίτητες καθυστερήσεις (και με τόσο άγχος για εμάς). Αν θυμηθείτε τα τελευταία χρόνια, πάντα υπήρχε στο τέλος αρκετός χρόνος για να υποβληθοθύν όλες οι δηλώσεις: οι παρατάσεις που έπρεπε να δοθούν, δινόντουσαν, αλλά, για τους γνωστούς λόγους, πάντα τελευταία στιγμή, ή "σιωπηρά".
4) Δεν είναι ευχάριστο που δείχνουν να αδιαφορούν γιά το άγχος μας, αλλά δεν μπορούν και να χαλάσουν και την πιάτσα! Δεν τους παίρνει να κάνουν κάτι περισσότερο από διαρροές, πρέπει να το ξέρουμε αυτό... Τόσα πράγματα έχει φτιάξει η ΓΓΠΣ, είναι απίστευτα πολλά και φτηνά σε σύγκριση με διάφορους "ιδιώτες" που λυμαίνονταν τα θέματα παλαιότερα. Απλά πρέπει να παίρνουμε υπ΄ όψιν όλα όσα παίζονται, δηλαδή όλο το "παιχνίδι"...
image description Your Name | Μαΐου 30, 2013 9:29 π.μ. | Reply
Απιστευτος εμπαιγμος και επεξεργασια... (δουλεμα..) απο τους μαγους..... τυπου Χαρη Potter ....
Μας λειπουν μονο και οι χαρτοριχτρες μετα τους μαγους στο κρατος παρωδια.....
image description Συνήγορος του διαβολου | Μαΐου 30, 2013 10:30 π.μ. | Reply
Προφανώς (θα το δούμε) κάποιος άλλος που έχει την τελική υπογραφή (ή απλά προφορική έγκριση), μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία την τελευταία στιγμή. Μην τρελλαθούμε...
image description eleni | Μαΐου 30, 2013 10:11 π.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο