Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Προβόπουλος: Μη βάζετε άλλους φόρους - Παρήλθε ο κίνδυνος του GRexit

Την αποφυγή σε κάθε περίπτωση επιβολής νέων μέτρων προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή από το διοικητή Γιώργο Προβόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η ΤτΕ προτείνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, θεωρεί ότι άμεσος στόχος πρέπει να είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, με κεντρική επιδίωξη αυτό να εξασφαλίζει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έτσι ώστε σύντομα να υπάρξουν περιθώρια για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, η οποία έχει αυξηθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια.

Ύφεση 4,5%

Η ύφεση της οικονομίας θα κυμανθεί φέτος κοντά στο -4,5% του ΑΕΠ, η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το 2014, ενώ η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πάντως, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση ισχυρού και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος.

Τονίζεται δε, ότι οι αγορές πλέον θεωρούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει παρέλθει.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο