Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνες Φορολογούμενοι - Ο.Α.Ε.Ε.: Μία κατάσταση ντροπής και τρόμου!

Αναδημοσιέυουμε το ενδιαφέρον άρθρο - κάλεσμα από την ένωση Ελλήνων Φορολογούμενων

Γνωρίζετε ότι, αν κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, δε μπορεί να κλείσει την επιχείρησή του, επειδή οφείλει στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ); Και ότι, όσο παραμένει ανοιχτή (αφού δε μπορεί να την κλείσει) μεγαλώνει η οφειλή του και κινδυνεύει να μπει και στη φυλακή;

Γνωρίζετε ότι, παρά το ότι το σύστημα είναι κεφαλαιοποιητικό (δηλαδή, η σύνταξη και οι παροχές είναι ανάλογες με το τί έχεις πληρώσει), τελικά κανείς ασφαλισμένος δε γνωρίζει αν θα έχει σύνταξη και πόση θα είναι αυτή;

Γνωρίζετε ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του για ένα διάστημα, αυτόματα χάνει τα δικαιώματα των διαφόρων παροχών (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ); Όταν όμως σε κάποια στιγμή επαναλαμβάνει τις πληρωμές, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, πέραν από τις προσαυξήσεις και τη χρέωση των παροχών από τις οποίες είχε αποκλεισθεί, για όσο διάστημα δεν πλήρωνε!

Γνωρίζετε ότι, όταν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο αδυνατεί να πληρώσει για ένα διάστημα, χάνει κάθε είδους ασφάλιση, τόσο αυτός, όσο και τα μέλη της οικογένειάς του. Δηλαδή, ανέχεται η κοινωνία μας και το Κράτος μας να υπάρχουν πολίτες και κυρίως παιδιά αποκλεισμένα από κάθε είδους ασφάλιση; Ασχέτως εάν οι πολίτες αυτοί πλήρωναν κανονικά επί δεκαετίες!

Θέλουμε να ξαναφέρουμε τη λογική στο σύστημα και την αξιοπρέπεια στους πολίτες. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τη νομιμότητα στο σύστημα ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών. Είναι σαφές ότι έχουν καταστρατηγηθεί -για μία ακόμη φορά- τα δικαιώματά μας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και σαν πολίτες. Ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι, με την πιθανή συνεργασία και άλλων φορέων, τώρα ή στο μέλλον, ξεκινάει το σχεδιασμό μίας δράσης.

Σε πρώτη φάση, θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα νομικών, για να δούμε το πώς έχει το ζήτημα από τη νομική του πλευρά και το τί περιθώρια δράσης έχουμε και να κάνουμε ένα σχεδιασμό των επομένων ενεργειών μας.
Ellhnew forologo;ymenoi
Είστε δικηγόρος; Ή, έχετε γνώση γύρω από το θέμα χωρίς να είστε δικηγόρος; Θέλετε να βοηθήσετε (σε εθελοντική βάση) σε κάτι πολύ σημαντικό και κάτι στο οποίο έχουμε πολλές δυνατότητες επιτυχίας; Ελάτε μαζί μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 210 3242032 (ζητήστε να συνδεθείτε με τον κ. Γιάννη Σιάτρα).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spyros | Μαΐου 30, 2013 7:49 π.μ. | Reply
Επιτελους να κανει καποιος κατι για τον ΟΑΕΕ ειναι η γαγγραινα της εποχης μας.Απαραδεκτο να πληρωνεις ΟΛΕΣ τις εισφρορες (και για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη) ετεροχρονισμενα...
image description πικροχολος | Μαΐου 30, 2013 8:10 π.μ. | Reply
Ελα ντέ...άκου εκεί να πληρώνουμε και εισφορές......αφού η περίθαλψη είναι δημόσια γιατί εγώ πρέπει να πληρώνω ετεροχρονισμένα εισφορές !!!! γιατί ο απλός πολίτης πρέπει να πληρώνει το κράτος....κανονικά πρέπει το ίδιο το κράτος να αυτοπληρώνεται...και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα....
image description spyros | Μαΐου 30, 2013 8:12 π.μ. | Reply
αγαπητε αν εσυ θελεις να πληρωνεις π.χ. για το 2010 που δεν ειχες ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη τις εισφορες ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ(εχεις βρει μαλλον μια χρονομηχανη και γυρνας πισω...) τοτε οκ.Εσυ θα σωσεις το κρατος..
image description ΚΟΡΟΪΔΟ__ | Μαΐου 30, 2013 8:23 π.μ. | Reply
πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι αν κάποιος που είναι κορόδιο και νομοταγής και πληρώνει τις εισφορές του, δεν έχει καθόλου καλές καλύψεις αναλογικά με όσα πληρώνει και κυρίως οι συντάξεις που (ίσως) πάρει είναι κατώτερες του αναμενόμενου.....!!
image description που'ναι η μπαλλα? | Μαΐου 30, 2013 10:55 π.μ. | Reply
Ξεχάσατε ότι τις διοικήσεις των ταμείων (όχι μόνο ΟΑΕΕ) τις διορίζει η κυβέρνηση (!) και μάλιστα τα πρόσωπα επιλέγονται μεταξύ των σχετικά πιό άχρηστων ρουσφετοδικαιούχων κομματόσκυλων πολιτικάντηδων και παρατρεχάμενων, ακριβώς για να χειραγωγείται η διαχείριση των (πάλαι ποτέ) χρημάτων των ταμείων. ...γιά να μην θυμηθούμε και τον χοντρό με το psi του... (και μετά απορούν μερικοί "τι έχουν τα έρμα και ψοφάν?"). Αν αυτό δεν είναι κλοπή, τότε τι είναι? Πολιτική?
image description COSTAS | Μαΐου 30, 2013 10:06 π.μ. | Reply
Κάθε παράγραφος και μια - τουλάχιστον - ανακρίβεια.
image description Ελ. Επ. | Μαΐου 30, 2013 10:57 π.μ. | Reply
Όχι μόνο ΟΑΕΕ, το ίδιο και σε ΕΤΑΑ.
image description Kostas_CK | Μαΐου 30, 2013 10:46 π.μ. | Reply
Συνάδερφοι, έχω την αίσθηση ότι το κείμενο είναι τελείως ανακριβές.
Όταν διακόπτουμε επιχείρηση, εννοείται ότι δεν μας ζητάει κανείς οποιαδήποτε βεβαίωση από τον ΟΑΕΕ.
Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο κέντρο μιας μεγάλης παρερμηνείας....
image description PANOST | Μαΐου 30, 2013 11:21 π.μ. | Reply
Για να κάνεις διακοπή από την εφορία ΠΡΕΠΕΙ να έχεις εξοφλήσει τις οφειλές σου προς ΟΑΕΕ. Εάν δεν έχεις εξοφλητικό ΔΕΝ κάνεις διακοπή. Αληθινό 100%. Όσοι γράφουν περί ανακριβειών, ας κάνουν μια βόλτα από ΟΑΕΕ για να πάρουν είδηση τελικά τι γίνεται γύρω τους...
image description poison prince | Μαΐου 30, 2013 12:18 μ.μ. | Reply
δηλαδή εγώ που έκανα διακοπή σε πελάτη μου που είχε οφειλές σημαίνει ότι είχα βύσμα?
image description AENAOS KINOUMENOS | Μαΐου 30, 2013 12:36 μ.μ. | Reply
Δεν ζητάνε βεβαίωση απο ΟΑΕΕ στη διακοπή!
image description KOstas_ck | Μαΐου 30, 2013 12:17 μ.μ. | Reply
Εδώ και 4 χρόνια κάνω διακοπές ατομικών και εταιρειών.
ΠΟΤΕ δεν μου ζητήσανε χαρτί από τον ΟΑΕΕ για να κάνω την διακοπή.
Όχι μόνο στην εφορία της έδρας μου αλλά και εκτός.
Ούτως η άλλως η οφειλή δεν είναι λόγος να αναστέλεται η διακοπή ατομικής.
Δηλαδη: δούλεψε για να μας πληρώσεις?
Δεν στέκει συνάδερφοι.
Πρόσφατα μάλιστα έκανα διακοπή ατομικής εκπρόθεσμη ( αν ήταν να εξοφλούνται οι πληρωμές στον ΟΑΕΕ δεν θα υπήρχε και νόημα εκπροθεσμης διακοπής ατομικής επιχείρησης) και ο πελάτης, πήρε την διακοπή και την πήγε στον ΟΑΕΕ για να σβήσει και τις οφειλές που έβγαιναν μετά την ημερομηνία.
Οι οφειλές μετά την ημερομηνία διακοπής διαγραφτηκαν. Οι οφειλές πριν την ημερομηνία μπήκανε σε ρύθμιση.
image description ενασ εκ των κοροϊΔΩΝ | Μαΐου 30, 2013 12:14 μ.μ. | Reply
συμφωνω ετσι είναι!! δεν μπορεις χωρις ενημερότητα (οαεε, ικα και επιμελητήριο)
image description skipower | Μαΐου 30, 2013 12:20 μ.μ. | Reply
Διακοπή επιχείρησης στην ΔΟΥ, κάνεις ΧΩΡΙΣ να σε απασχολεί η οφειλή στον ΟΑΕΕ. Αυτό γινόταν και γίνεται χρόνια. Μόλις τελειώσεις με την διακοπή επισκέπτεσαι τον ΟΑΕΕ και με βάση την ημερομηνία διακοπής γνωρίζει-ς πόσα οφείλεις στο ταμείο, αφού όμως (όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια) έχεις εξοφλήσει το επιμελητήριο (υπάρχουν ΟΑΕΕ που το ζητάνε και ΟΑΕΕ που δεν το ζητούν).
Πάντως τουλάχιστον η πρώτη παράγραφος είναι λανθασμένη. Όσο για τις υπόλοιπες έχουν και αυτές πολλές ανακρίβειες.
Αν πας όμως στον ΟΑΕ
image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Φ. | Μαΐου 30, 2013 12:44 μ.μ. | Reply
ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΙ ΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΒΕ..
image description α.γ. | Μαΐου 30, 2013 1:16 μ.μ. | Reply
Οι μη γνώστες μην παραπληροφορούν.
image description 1959 | Μαΐου 30, 2013 3:59 μ.μ. | Reply
Εξοφληση του ΟΑΕΕ δεν ζηταει η εφορια σιγουρα.
Προσωπικα θεωρω οτι ενα ακομα πολυ σοβαρο θεμα ειναι το υψως των εισφορων.Δεν φτανει που μειωσαν τις συνταξεις στην μεση,οπως επισης και τις παροχες περιθαλψης,μας ζητανε τις ιδιες εισφορες που πληρωναμε για να παρουμε τα μισα.
Αυτο δεν ειναι τρελλα.Ας υπαρχει αναλογη μειωση και στις εισφορες μας.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνω τα ιδια χρηματα!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο