Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Καταγγελία στη Διοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας για την επιδείνωση των άθλιων εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων του ΙΚΑ

Ανακοίνωση ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)

Καταγγελία στη Διοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας για την επιδείνωση των άθλιων εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων του ΙΚΑ

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείου Εργασίας, για την προχειρότητα, την αποσπασματικότητα και την αστοχία, με την οποία διαχειρίζεται τη λειτουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, με μοναδικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και την επιδείνωση των άθλιων εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πλήρης αδυναμία διαχείρισης της τελευταίας απογραφής συνταξιούχων. Χωρίς να σχεδιάσουν σωστά τις δύο απογραφές των συνταξιούχων, τους αναγκάζουν να στριμώχνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από τα Υποκ/τα του ΙΚΑ και στα γκισέ για να μην χάσουν την πετσοκομμένη πενιχρή σύνταξη τους, που ένα κράτος δήθεν πρόνοιας, διαπραγματεύεται προς τα κάτω με την Τρόικα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ήδη επιβαρυμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι στηρίζουν το ΙΚΑ, με μόνο όπλο τη φιλοτιμία και τη συναισθηματική τους φόρτιση για το φορέα που θεωρούν «σπίτι» και «οικογένειά» τους, καλούνται για ακόμη μία φορά να σηκώσουν το βάρος των λαθών και αστοχιών των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Αφού καταπατήθηκαν κατάφορα, ακόμη και νόμοι περί υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων, οι υπάλληλοι εξαναγκάζονται να εργαστούν πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να στηρίξουν και πάλι το ΙΚΑ. Τονίζουμε, ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων του ΙΚΑ, ήδη εργάζεται οικειοθελώς πολύ πέρα το καθορισμένου ωραρίου και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα λειτουργεί ο μεγαλύτερος φορέας κοινωνικής ασφάλισης με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ θέτουν ως μοναδική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα σταθούν υπερασπιστές και θεματοφύλακες στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ανεχτούν να χρεώνονται οι ίδιοι τα λάθη, τις παραλήψεις, την ανικανότητα σχεδιασμού και αποτελεσμάτων της Διοίκησης και του Υπουργείου με απάνθρωπα εξαντλητικά ωράρια και φόρτο εργασίας.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΛΑΥΣΙΓΕλΟΣ | Μαΐου 30, 2013 1:49 μ.μ. | Reply
Καλά ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ; Εδω πρεπει να γίνει καταγγελια των πολιτών ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.
Πηγα πριν μερικες μερες στο καταστημα ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ με τον πατερα μου να κανει μια αιτηση, και ο τυπος εκει στο υπογειο με πολύ βαρεμάρα δέχτηκε την αίτηση (ασε που ζηταγε ταυτότητα και αντιγραφο απο κατι στοιχεια που λογικα βρίσκοταν στον φάκελο του πατέρα μου (!!!!) ) βασικά ο τυπος εκει ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να κάνει την δουλειά του (φραπεδάκι στο χέρι ενοείται)
image description γρηγορησ | Ιουνίου 24, 2013 4:23 μ.μ. | Reply
Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο