Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα: -Την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΤ για παραβάσεις .....

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα:

-Την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΤ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα προέβη α) σε αλλαγή της χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και β) σε διασπορά ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών μέσω των ετήσιων δελτίων και των οικονομικών καταστάσεων.

- Την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στον κ. Χ. Βασιλάκη και 100.000 ευρώ στον κ. Ε. Ζερβό διότι από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι οι παραπάνω συμμετείχαν στην κατάρτιση μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων συναλλαγών, με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρίας ΚΑΡΑΤΖΗΣ κατά το έτος 2004.

Επίσης για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ, μέσω της οποίας διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

- Την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 114.000 ευρώ στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών Γ. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΤΕΧ ΑΒΕΕ, ALBIO HOLDING AE, Ν. ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΑΕ, ΛΑΝΑΚΑΜ ΑΕ, CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΑΕ, INTERSONIC ADVANCED TECHNOLOGIES ΑΒΕΕ διότι καθυστέρησαν να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση και συγκεκριμένα να ορίσουν τα ανεξάρτητα, εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

- Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Α.Ε.Ε.Δ. στις υφιστάμενες Ανώνυμες Εταιρίες Λήψης και Διαβίβασης Εντολών (Α.Ε.Λ.Δ.Ε.) SIGNET με έδρα την Αθήνα, ΧΡΗΜΑ ΝΕΣΤΟΣ με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας, ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ με έδρα την Αθήνα, ΜΕΓΑ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, PREMIUM CAPITAL με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Κ.Π. ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ με έδρα την Πάτρα.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Εμ. Σκαρμέα στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο