Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο συμψηφισμός χρεών Δημοσίου - ιδιωτών

Η σχετική Ομάδας Εργασίας θα προχωρήσει στην κατάρτιση ειδικού πορίσματος το αργότερο μέχρι της 28 Ιουνίου

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο συμψηφισμός αμοιβαίων ανταπαιτήσεων από ΦΠΑ μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτών μελετά την παρούσα περίοδο το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει προχωρήσει στη σύσταση, Ομάδας Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα η οποία θα προχωρήσει στην κατάρτιση ειδικού πορίσματος το αργότερο μέχρι της 28 Ιουνίου 2013.

H επιτροπή, της οποίας προεδρεύει η κ. Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, δεν θα περιορισθεί στο να περιγράψει απλά τον τρόπο που θα γίνεται ο συμψηφισμός του ΦΠΑ που οφείλει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τον ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιώτες προς τις φορολογικές αρχές, αλλά θα προσδιορίσει έναν μόνιμο μηχανισμό συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου με υποχρεώσεις των φορολογούμενων.

Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση εξετάζει την τροποποίηση του Ν. 3943/2011 ο οποίος προβλέπει τον συμψηφισμό χρεών με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, ώστε να προτείνονται σε συμψηφισμό ή να συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα τα χρέη που είναι βεβαιωμένα προς όλο το Δημόσιο και όχι στον στενό δημόσιο τομέα.

Η νομοθετική αυτή παρέμβαση που ενδέχεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου θα προβλέπει πως κάθε βεβαιωμένος φόρος, ληξιπρόθεσμη οφειλή, ακόμα και χρέη σε διαδικασία ρύθμισης θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογουμένους.

Αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους, επιχειρηματίες και επιτηδευματίες στους οποίους οφείλονται χρήματα από φορείς του Δημοσίου όπως δήμοι, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΝΠΙΔ κ.ά. και την ίδια στιγμή θα συμβάλει ώστε να μειωθούν δραστικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Πηγή: tovima.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο