Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο κος Θεοχάρης απαντάει για τόκους, παράταση στις δηλώσεις και βεβαιώσεις συντάξεων μέσω Κ.Ε.Π.


Προανήγγειλε την ενεργοποίηση των ΚΕΠ για να βοηθηθούν οι συνταξιούχοι
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το πώς θα υποβάλλουν οι πολίτες τις φορολογικές δηλώσεις.

Ωστόσο, θέμα έχει ανακύψει και με τους τόκους άνω 250 ευρώ από τις τράπεζες. Οι πολίτες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση.

Όμως, υπάρχει και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες.

Το κοιτάμε και από φέτος αυτό», ανέφερε. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εκκρεμότητες πρέπει να τις τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και στην περίπτωση φυσικά που γίνει κάποιο λάθος, μπορεί ο φορολογούμενος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση.

Ανέφερε ακόμη ότι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας δεν έχουν επιτόκιο. «Εάν όλοι οι τόκοι είναι στον πρώτο δικαιούχο, τότε πρέπει να τα δηλώσει όλα εκείνος», συμπλήρωσε.

Και αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση των ΚΕΠ λέγοντας «Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε. Θα ενεργοποιηθούν και τα ΚΕΠ για να βοηθήσουν τον κόσμο», είπε «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, πλην του Δημοσίου, θα βοηθηθούν και μέσω των ΚΕΠ».

Πάντως, αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη παράταση που θα δοθεί λέγοντας «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν». Υποστήριξε μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις, εκεί που έχουν γίνει λάθη, μπορεί η ΔΟΥ να καλέσει τους φορολογούμενους. Τόνισε ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα και είπε ότι και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής πρέπει να βάλουν στη δήλωση τον αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Siklas | Μαΐου 28, 2013 9:19 π.μ. | Reply
...ΤΥΦΛΑ ΝΑ'ΧΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟ(ΧΑΡΗ)
image description Your Name | Μαΐου 28, 2013 9:48 π.μ. | Reply
Μας άνοιξε τα μάτια......!!!!! χαχαχα
image description ΑΕΚ | Μαΐου 28, 2013 9:30 π.μ. | Reply
Harry potter.... σε ευχαριστουμε πολυ .... για τις εκσυγχρονιστικες σου πρωτοβουλιες.....στα λογια.
Ειδικα το taxisnet λειτουργει αψογα....
Εχουμε ξεπερασει σε προσβασιμοτητα και σε ταχυτητα ....και τις τριτοκοσμικες χωρες .
image description αναπηροσ | Μαΐου 28, 2013 10:38 π.μ. | Reply
Ειμαι με το ενα ποδι στον ταφο..Πως θα τρεχω απο τραπεζα σε τραπεζα?
image description γιαννησ | Μαΐου 28, 2013 10:41 π.μ. | Reply
Φυσικά κύριε Θεοχάρη μπορούμε 'εως 30 Ιουνίου να στείλουμε :
1) Φορολογικές δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων και ατομικών επιχειρήσεων.
2) Ε9
3) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.
4) Δηλώσεις Ε7.
5) ΑΠΔ μηνός Μαιου.
Σας παρακαλούμε πολύ όμως να μας πείτε....τι πίνετε πρίν βγείτε στην τηλεόραση και δεν μας το δίνετε.
image description GRD | Μαΐου 28, 2013 10:07 π.μ. | Reply
Καραγκιοζιλίκια… Ερασιτεχνισμοί ,προχειρότητες ,ανοργανωσιά…παρατάσεις επί παρατάσεων. Την ώρα που κάποιοι επιστρέφουν από τον άρη (τον πλανήτη) εμείς δεν μπορούμε να τηρήσουμε ούτε το απλούστερο χρονοδιάγραμμα –που εμείς βάζουμε. Η επανίδρυση αργεί ακόμη. Πριν δέκα χρόνια τέτοια εποχή (Ιούνιος!) είχαμε τελειώσει με όλες τις δηλώσεις ,το taxisnet δούλευε μια χαρά (βέβαια δεν χρειαζόταν να αναγράψεις και τον αριθμό του σώβρακου για επαληθεύσεις) ,το Ε1 απλοποιήθηκε σε μονοσέλιδο για μισθωτούς –συνταξιούχους ,οι βεβαιώσεις είχαν ήδη σταλεί και χωρίς λάθη από τις 15 Φεβρουαρίου ,οι τόκοι και λοιπά έσοδα δεν ξανά φορολογούνταν ,το αφορολόγητο έφτανε τα 10000 ευρώ και χωρίς υποχρέωση αποδείξεων ,τεκμήρια ουσιαστικά δεν υπήρχαν ,οι μισθοί (και οι συντάξεις) ήταν υπερδιπλάσιοι ,το πετρέλαιο 0,30 ,η βενζίνη 0,60 ,οι λογαριασμοί ΔΕΗ ήταν τόσο φθηνοί που δεν απασχολούσαν κανέναν ,χαράτσια ,φαπ ,μαπ ,ετακ ,εετηδε ,εταα ,εισφορές τακτικές ή έκτακτες δεν υπήρχαν ,τα μαγαζιά ήταν όλα γεμάτα κόσμο (έδινες και αέρα) ,η οικοδομή ανθούσε ,οι τράπεζες ήταν σκασμένες από πραγματικά λεφτά ,ο φπα στο 8-18% ,ανεργία πρακτικά μηδενική (για όποιον ήθελε δουλειά) ,οι δημόσιοι κανονικοί μαχαραγιάδες ,τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πολύ περισσότερα λεφτά (και μαλλιά) ,το κράτος έκανε έργα και μάλιστα μεγάλα ,οι λέξεις χρέος ,μνημόνιο ,κατάθλιψη και αυτοκτονία ήταν παντελώς άγνωστες. Από την υπερβολική καλοπέραση και έχοντας τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις διαμαρτυρόμασταν εντόνως για τον τσουκάτο και για το μπόι ,τις ελιές και το θρήσκευμα του οβρέου…που δεν μας έκανε Σκανδιναβία εν μία οκταετία ως είχε υποχρέωση….κατάντια…
image description Πρωην λογιστης | Μαΐου 28, 2013 11:53 π.μ. | Reply
Ολο παραπονα αυτος ο κλαδος....του χρονου που δεν θα κανετε δηλωσεις γιατι θα ειναι ολα προεκτυπωμενα και σε 2-3 το πολυ χρονια που τα μικρομαγαζα ειτε δεν θα υπαρχουν ειτε δεν θα σας χρειαζονται θα εχετε ακομα να λετε για ολα αυτα τα χρονια " ταλαιπωριας" ....οσο υπαρχουν προβληματα θα υπαρχετε , γι αυτο μαθετε να ζειτε με αυτα....τα σεβη μου
image description spanton | Μαΐου 28, 2013 11:53 π.μ. | Reply
Ρε παιδιά αυτό με τους τόκους από 250,00€ και πάνω θα σώσουνε να το βγάλουνε σε κάποια εγκύκλιο ή θα νομοθετούν με τα λόγια; Πως διάολο θα στείλουμε τις δηλώσεις;
image description γιαννησ | Μαΐου 28, 2013 11:15 π.μ. | Reply
Ωραία αντιμετώπηση...μπράβο σου ρε πρώην..αλλά για πες μας τι επάγγελμα κάνεις τώρα.
image description GRD | Μαΐου 28, 2013 11:32 π.μ. | Reply
Πρώην λογιστά (?) Αν και δεν συνηθίζω και δεν μου αρέσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις εφόσον λέγονται (γράφονται) ανακρίβειες θα απαντήσω. Καταρχήν τί θα έρχεται προεκτυπωμένο –μόνο οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων (για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις το βλέπω τεχνικά πολύ δύσκολο…). Μόνο αυτά τα εισοδήματα υπάρχουν? Πως θα έρχεται προεκτυπωμένος ο τζίρος ,έξοδα των (μικρο/μακρο)μάγαζων? Τα λοιπά στοιχεία εισοδήματος –περιουσίας (κινητά ,ακίνητα ,λοιπά έσοδα ,δαπάνες ,τεκμήρια ,οικογενειακές μεταβολές…?) ,θα καταργηθούν τα κάθε λογής Ε2 ,Ε3 ,Ε5 ,Ε7 ,Ε20 ,Ε21 Φ...Χ…Ψ…οι καταστάσεις αναμόρφωσης ή θα έρχονται και αυτά προεκτυπωμένα? (προσωπικά προβλέπω πολύ γέλιο /κλάμα με τις προεκτυπωμένες από το ΥΟ δηλώσεις). Αντικείμενο του ‘επαγγέλματος’ είναι μόνο οι (ετήσιες) δηλώσεις φόρου εισοδήματος? Χαίρεστε που θα κλείσουν (καταρχήν) τα μικρομάγαζα ώστε να μην μας χρειάζονται πλέον? ‘Υπάρχουμε’ μόνο όσο υπάρχουν προβλήματα –δηλαδή παλαιότερα που δεν υπήρχαν προβλήματα δεν ‘υπήρχαμε’? Τα προβλήματα είναι προσωπικά /επαγγελματικά δεν αφορούν τις επιχειρήσεις –(πελάτες)? Έχετε ζήσει καθόλου στο εξωτερικό (σε πραγματικά αναπτυγμένη χώρα) –μπορείτε να μας μεταφέρετε εντυπώσεις? Με τιμή.
image description SOYLA | Μαΐου 28, 2013 11:45 π.μ. | Reply
Μήπως ο πρώην είναι νυν δημόσιος υπάλληλος και μελλοντικός άνεργος; Λέω εγώ τώρα. Αγαπητέ πρώην, όταν σχολιάζουμε να βουτάμε και λίγο τη γλώσσα (ή το ... πληκτρολόγιο) στη λογική...
image description PapouliaA | Μαΐου 28, 2013 12:46 μ.μ. | Reply
ειναι αληθεια οτι καποιοι θα χασουν την δουλεια τους. Θα ειναι λιγοι ομως. Απο την αλλη, ειναι αδυνατον να μην υπαρχει λογιστης σε μετριας δυσκολιας θεματα και ανω.

οσα αφορουν τις δηλωσεις, ειναι ξεκαθαρο οτι ειμαστε σε μια διαδικασια αλλαγης. Κατα την γνωμη μου Ε7 και δηλωσεις μισθωτων θα μπορουσαν να αυτοματοποιηθουν ετσι ωστε να φερουν τα δεδομενα προεκτυπωμενα. Που κανω λαθος ;
image description καναπεδατος | Μαΐου 28, 2013 12:55 μ.μ. | Reply
Ο πρωην ... μπορει να ειναι τωρα μεταρρυθμιστης ....(στα λογια..) εκσυγχρονιστης ....(της μοδας τωρα...σαν τον Χαρη Potter ) να ειναι δικο μας ...παιδι που τωρα επιτελους αποκατασταθηκε.....διορισμενος ισως στo δημοσιο που εβριζε ....και τελος συμβουλος του Μεργου... με ειδικοτητα για το πως θα τσακισουμε τους μισθωτους και τους μικρους συνεπεις επαγγελματιες ....με στοχο την διαλυση της κοινωνιας.
image description ikonomakis | Μαΐου 28, 2013 12:00 μ.μ. | Reply
Καλησπερα. Μηπως ξερει κανεις τι γινεται με τις ΔΕΗ των θεσεων σταθμευσης στοι Ε2. Αναγραφουμε το κοινοχρηστο ή οχι?
image description ΠΡΩΗΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Μαΐου 28, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
"Πρωην" συναδελφοι , σας καταλαβαινω , γιατι συνεχιζω και ειμαι συναδελφος απλα δεν καταλαβατε τον συνηρμο μου και να πω την αληθεια ηθελα να δω αντιδρασεις....προσωπικα θελω να ειμαι αισιοδοξος οπως εσεις ,αλλα δεν μπορω να το κανω αυτο , με τις ελλεκτικες εταιριες να μας κοιταζουν απο την γωνια και τις τραπεζες , με την ηλεκτρονικη καταγραφη ολων των συναλλαγων....πολλες αλλαγες και πανε να μας βαλουν στην ακρη...οταν λοιπον καταργησουν τα τεκμηρια διαβιωσης και η δηλωση θα ερχεται προεκτυπωμενη με στοιχεια απο τραπεζες , μισθους , συνταξεις , ακινητα ΕΤΟΙΜΑ τα οποια θεωρητικα θα "ελεγθουν και θα διορθωθουν φετος " , στοιχεια απο εκπαιδευτηρια κτλ... εχετε την εντυπωση οτι θα κανουμε τον ιδιο αριθμο δηλωσεων μετα απο 1-2-3 χρονια....οσον αφορα τις επιχειρησεις , ΗΔΗ , η ενημερωση των βιβλιων πηγε στο τριμηνο....απο του χρονου ολα θα ειναι αθεωρητα...μετα απο λογα χρονια η πρωτογεννης ενημρωση παραστατικων θα γινεται μεσω των τραπεζων και των ηλεκτρονικων συναλλαγων....η δευτερογενης απο τους λογιστες θα εκλειψει....θα πληρωνομαστε το ιδιο για μια οριστικη που θα στελνουμε μια φορα τον χρονο και για μια δηλωση....δεν ξερω , μακαρι να βγω ψευτης
συμφωνω και επαυξάνω στο σχόλιο του προηγούμενου συναδέλφου, ίσως παράλληλα αν προχωρούσαμε και σε μια μαζική δημόσια κατάθεση των επαγγελματικών μας αδειών και σε μαζική ανάκληση των εξουσιοδοτήσεων των πελατών μας για την χρήση του taxis.δεν δουλέυει ποτέ.net,
image description χρηστοσ | Μαΐου 28, 2013 2:03 μ.μ. | Reply
ως λογιστής αυτό που έχω να πώ είναι:
α) παλιά τους κωδικούς τους πέρναμε ηλεκτρονικά και δεν πήγαινε ο φορολογούμενος στην εφορία για κλειδάριθμο. Απο την πρώτη μέρα όλες οι δηλώσεις των πελατών μου πηγαίναν ηλεκτρονικά.
β) Προλαβαίνω μέσα στις προθεσμίες να κάνω τη δουλειά μου αρκεί να υπάρχει η ηλεκτρονική εφαρμογή, φέτος ανοίξαν το σύστημα υπερβολικά αργα και το 31/7 είναι το λιγότερο που μπορούν να δώσουν. Προσωπικά θα προτιμούσα 30/9 έτσι όπως τα κάναν και με αυτά που ζητάνε.
γ) Σε αντιπαράθεση με το προηγούμενο, θα μπορούσε ως κίνηση αντίδρασης, να έρθει ο κόσμος να ετοιμάσουμε τις δηλώσεις και να μας δώσει εντολή να τις στείλουμε την τελευταία εβδομάδα της προθεσμίας. Αποτέλεσμα οι συνεχείς παρατάσεις και η καθυστέρηση είσπραξη δημοσίων εσόδων, μιας και το σύστημα θα έχει πάντα πολύ λιγότερες απο τις αναμενόμενες δηλώσεις. Αυτό θα ήθελα να κάνει ο κόσμος και προσωπικά τον προτρέπω ως μορφή αντίδρασης.
δ) τα περι διασταυρώσεων, τραπεζικών συναλλαγών και προτυπωμένων εντύπων τα θεωρώ ως ηλίθιες ιδέες καρεκλοκένταυρου που δεν έχει καμία επικοινωνία με την αγορά, την κοινωνία και το τι γίνεται στο εξωτερικό. Πραγματικά δεν χρειάζονται. Η φοροδιαφυγή πιάνεται με πολύ πιο απλούς τρόπους και λιγότερο κόστος.
ε) περιμένουμε από τον νοέμβριο το νόμο για την φορολόγηση ακινήτων που θα έβγαζε το χαράτσι από την ΔΕΗ. Έχουμε σχεδόν Ιούνιο και μιλάμε για το αντιρατσιστικό!!! Το μόνο που κάνουν είναι να αναβάλουν ξανά και ξανά τις υποχρεώσεις που έχουν. Ο νόμος για την νομιμοποίηση των ακινήτων από μάρτη το βλέπω να έρχεται νοέμβρη. Το φορολογικό το περιμένουμε τώρα αλλά το βλέπω με τον προυπολογισμό του 14. Τις αλλαγές του ΚΒΣ τις ψηφίσαν νοέμβρη αλλά το Ιανουάριο βγάλαν εγκύκλιο για την εφαρμογή τους!!!!! και ακόμα τόσα άλλα που είναι στον αέρα και περιμένουμε, όπως οι αντικειμενικές αξίες.
image description nikos | Μαΐου 28, 2013 2:19 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΜΑΣ ΒΡΕΓΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!
image description pas | Μαΐου 28, 2013 3:39 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ............. http://greek-weather.org/viewtopic.php?f=82&t=4539#p4925
image description bouk86 | Μαΐου 28, 2013 4:33 μ.μ. | Reply
ΟΕ-ΕΕ ΜΕ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ?
image description ΠΙΕΡΡ | Μαΐου 28, 2013 7:52 μ.μ. | Reply
Ανέφερε ακόμη ότι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας δεν έχουν επιτόκιο. «Εάν όλοι οι τόκοι είναι στον πρώτο δικαιούχο, τότε πρέπει να τα δηλώσει όλα εκείνος», συμπλήρωσε. .... Οτι νά ναι πραγματικά.... Απο που προκύπτει πάλι αυτό και ο καθένας θα δηλ'ωνει όσους τόκους του αρέσει;;; Πως γίνεται να λέει κάποιος οτι οι τόκοι είναι στον πρώτο δικαιούχο. Υπάρχει νομική κάλυψη για αυτό;;;; Οταν υπάρχουν συνδικαιούχοι ισομοιράζονται !!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο