Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο κος Θεοχάρης απαντάει για τόκους, παράταση στις δηλώσεις και βεβαιώσεις συντάξεων μέσω Κ.Ε.Π.

28 Μάιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Προανήγγειλε την ενεργοποίηση των ΚΕΠ για να βοηθηθούν οι συνταξιούχοι
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το πώς θα υποβάλλουν οι πολίτες τις φορολογικές δηλώσεις.

Ωστόσο, θέμα έχει ανακύψει και με τους τόκους άνω 250 ευρώ από τις τράπεζες. Οι πολίτες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση.

Όμως, υπάρχει και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες.

Το κοιτάμε και από φέτος αυτό», ανέφερε. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εκκρεμότητες πρέπει να τις τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και στην περίπτωση φυσικά που γίνει κάποιο λάθος, μπορεί ο φορολογούμενος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση.

Ανέφερε ακόμη ότι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας δεν έχουν επιτόκιο. «Εάν όλοι οι τόκοι είναι στον πρώτο δικαιούχο, τότε πρέπει να τα δηλώσει όλα εκείνος», συμπλήρωσε.

Και αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση των ΚΕΠ λέγοντας «Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε. Θα ενεργοποιηθούν και τα ΚΕΠ για να βοηθήσουν τον κόσμο», είπε «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, πλην του Δημοσίου, θα βοηθηθούν και μέσω των ΚΕΠ».

Πάντως, αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη παράταση που θα δοθεί λέγοντας «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν». Υποστήριξε μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις, εκεί που έχουν γίνει λάθη, μπορεί η ΔΟΥ να καλέσει τους φορολογούμενους. Τόνισε ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα και είπε ότι και ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής πρέπει να βάλουν στη δήλωση τον αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ.





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης