Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι αλλαγές στο φετινό Ε9 - Ποιές είναι οι νέες υποχρεώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν τα νομικά πρόσωπα

Ποιες θα είναι οι αλλαγές φέτος στην συμπλήρωση του Ε9.

Όσοι υποχρεούνται σε δήλωση είτε γιατί είχαν μεταβολές στα ακίνητά τους είτε γιατί είναι νομικά πρόσωπα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό ή τους αριθμούς παροχής Δ.Ε.Η.

Τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλουν δήλωση Ε9 για τις μεταβολές που είχαν το έτος 2012 θα πρέπει να συμπληρώσουν και τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα δηλώσουν.

Τα νομικά πρόσωπα που υποχρεωτικά θα κάνουν δήλωση Ε9 για τα για όλα τα ακίνητα που διαθέτουν την 1.1.2013, θα πρέπει να συμπληρώσουν και αυτά τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. για όποιο από τα ακίνητά τους είναι ηλεκτροδοτούμενο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθές, στο τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. στην οποία ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να βλέπει το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ - ΦΑΠ. (Σχετική απόφαση).

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ποιες είναι οι υποχρεώσεις για υποβολή δηλώσεων Ε9 και διορθώσεις περιουσιολογίου που έχουμε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 
 Φυσικά πρόσωπα
 
-Μέχρι την 30η Ιουνίου θα πρέπει κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο κατά την 1.1.2013 έχει εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούται να ελέγξει ηλεκτρονικά μέχρι  την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις

-Μέχρι 30 Ιουνίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή Ε9 για το έτος 2012 (σχετική απόφαση ΠΟΛ.1029/15.2.2013) (Η εφαρμογή δεν έχει ανοίξει ακόμα).


Νομικά πρόσωπα

Υπενθυμίζουμε τέλος στους συναδέλφους ότι η  υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 για το 2012 (ακίνητα που υπάρχουν την 1.1.2013) είναι υποχρεωτική για όλα τα νομικά πρόσωπα (μέχρι την 30η Ιουνίου 2013).
Επίσης, στην συγκεκριμένη δήλωση θα πρέπει να δηλωθούν εξ αρχής όλα τα ακίνητα του κάθε νομικού προσώπου, όπως ρητώς προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 23 του νόμου 3427/2005 μετά την τροποποίηση του με τον νόμο 4110/2013.
Η σχετική διάταξη έχει ως εξής:
"Νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 30.6.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 1.1.2013".

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ggeorge | Μαΐου 28, 2013 9:49 π.μ. | Reply
Εχει ανόιξει το Ε9; Δεν το βλέπω.
image description PantelisCh | Μαΐου 28, 2013 10:26 π.μ. | Reply
Γράφει το άρθρο: "-Μέχρι 30 Ιουνίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή Ε9 για το έτος 2012 (σχετική απόφαση ΠΟΛ.1029/15.2.2013) (Η εφαρμογή δεν έχει ανοίξει ακόμα)."...
image description Your Name | Μαΐου 28, 2013 10:52 π.μ. | Reply
Ειναι στα πλαισια της εικονικης πραγματικοτητας ....που ζουμε για αυτο δεν το βλεπεις.
Θα βλεπεις πιο συχνα στα καναλια της διαπλοκης και της μαζικης αποβλακωσης, θρασυτατους γραφειοκρατες να μιλουν για εκσυγχρονισμους .... και θετικες εξελιξεις. Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη
image description ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ | Μαΐου 28, 2013 10:10 π.μ. | Reply
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΙΛΑ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ....
image description logon | Μαΐου 28, 2013 10:46 π.μ. | Reply
Η ελληνική πραγματικότητα είναι μια εικονική πραγματικότητα οργάνωσης ,χρηστής διαχείρισης ,και πάνω απ'όλα αντικειμενικής απεικόνισης των δυνατοτήτων του καθενός από εμάς.Εγώ λέω φέτος να καταθέσουμε όλοι τις επαγγελματικές μας ταυτότητες,να αρνηθούμε την αποστολή πληροφοριακών δεδομένων στο κράτος του παραλόγου ,και επιτέλους να μάθουν να σέβονται το επάγγελμα του λογιστή που είναι απαραίτητο γιατί στις εφορίες κάνουν αέρα με βεντάλιες.Δεν γίνεται να χάσουμε από τις παρατάσεις και την ανοργανωσιά του δημοσίου την ηρεμία μας σαν επαγγελματίες και φορολογούμενοι.Ο καθένας γνωρίζει αρκετούς τριγύρω του που ενώ διαθέτουν κάποια περιουσία δεν διαθέτουν μετρητά για να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν .Άρα και το Ε9 να υποβληθεί ,η ουσία είναι ότι λεφτά δεν υπάρχουν.Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση δεν έχει νόημα εάν δεν διευκολύνει όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές !Το Ε9 που έτσι κι αλλιώς θα υποβληθεί ποιον διευκολύνει?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο