Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα ρύθμιση για το τέλος παρεπιδημούντων

Νέες ρυθμίσεις για την υποβολή των δηλώσεων καταβολής του τέλους παρεπιδημούντων από τις υπόχρεες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική ....

Νέες ρυθμίσεις για την υποβολή των δηλώσεων καταβολής του τέλους παρεπιδημούντων από τις υπόχρεες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή και κατατίθεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, που απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, καταβάλλουν το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων στην ταμειακή υπηρεσία του δικαιούχου ΟΤΑ ή στην αρμόδια ΔΟΥ που διεξάγεται η ταμειακή του υπηρεσία, κάθε τρίμηνο και μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που ακολουθεί.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις υποχρεούνται, συγχρόνως με την καταβολή του τέλους, να υποβάλουν στον οικείο δήμο ή κοινότητα δήλωση καταβολής του αναλογούντος τέλους επί των μισθωμάτων του αμέσως προηγούμενου ημερολογιακού τριμήνου, στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του υπόχρεου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, το είδος και η τάξη της επιχείρησης, η διεύθυνσή της, το τρίμηνο που αφορά η δήλωση, το συνολικό ποσό των μισθωμάτων που υπόκειται στο τέλος και το οφειλόμενο τέλος.

Μαζί με τη δήλωση, προκειμένου να ελεγχθεί η ακρίβειά της, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις υποχρεούνται να προσκομίζουν στον οικείο ΟΤΑ αντίγραφο των σχετικών καταχωρήσεων στο βιβλίο πελατών, που προβλέπεται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 της υπ αριθμ. 8/1999 Αστυνομικής Διάταξης (ΦΕΚ 1957 Β΄), καθώς και αντίγραφο της ισχύουσας δήλωσης τιμών. Η ΔΟΥ υποχρεούται να αποδίδει στον δικαιούχο δήμο ή κοινότητα το εισπραττόμενο ποσό εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου από την είσπραξη μήνα.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο