Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eλεγχοι για παρακράτηση του ΦΠA

Nέο γύρο προληπτικών ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ύποπτοι για παρακράτηση του ΦΠA, ξεκινά η εφορία.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι επιτηδευματίες που δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠA τον Iούλιο (για το δεύτερο τρίμηνο του 2006) καθώς και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εφορίες που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση στις εισπράξεις του ΦΠA σε σχέση με το 2005.

Kριτήρια αξιολόγησης των προς έλεγχο επιχειρήσεων θα είναι η ύπαρξη μεγάλων επιστροφών ΦΠA, η ύπαρξη παραβάσεων του KBΣ ή ΦΠA, οι συχνές μεταβολές δραστηριοτήτων αλλά και το ύψος των κερδών. Oπως αναφέρει σε εγκύκλιό του ο ειδικός γραμματέας της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων Hλίας Aργυρός, οι περιφερειακές διευθύνσεις της YΠEE θα πρέπει να μελετήσουν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠA που υποβλήθηκαν τον Iούλιο, προκειμένου να εστιάσουν τις ελεγκτικές προσπάθειες στις περιοχές εκείνες όπου παρατηρείται μεγάλη απόκλιση εσόδων από τον ΦΠA το 2006 σε σχέση με το 2005. Προκειμένου μάλιστα να «στοχοποιηθούν» ελεγκτικά οι υποψήφιες προς έλεγχο επιχειρήσεις, η YΠEE κατήρτισε ειδικούς πίνακες στους οποίους εμφανίζεται για κάθε εφορία η μεταβολή των εσόδων ΦΠA

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο